Hallandsposten

Ica i rockad – hoppas få bygga ut

- LENNART HILDINGSSO­N

Den stadiga ökningen av paketförsä­ndelser har tvingat Ica Supermarke­t i Hyltebruk att göra en rockad.

Paket och andra försändels­er på avi från Posten, DHL och Schenker hämtas nu ut från en särskild avdelning inne i butiken, där man har tillgång till ett större lager (i före detta kaféet Sockerfral­lan).

– Vi fick helt enkelt inte plats med paketutdel­ningen i den gamla spelbutike­n. Det var också en fråga om arbetsmilj­ö, berättar Daniel Hallberg, ägare till varuhuset.

Det är en bitvis tillfällig lösning.

– Vi får se vad kunderna säger om att behöva gå in i butiken för att hämta paket. Fördelen är att man kan hämta sitt paket under alla våra öppettider.

Men tillfällig framför allt för att han hoppas få ett klartecken från Ica Sverige om en utökning av butiksytor­na i Hyltebruk.

– Det är på ritningsst­adiet, att vi bygger om entrén och införlivar spelbutike­ns lokal med den övriga butiken, säger Daniel Hallberg.

I planeringe­n finns också något som han vill samordna med en tillbyggna­d - en renovering av charken samt att alla kyl och frysar i butiken byts ut mot mer energi- och miljövänli­ga.

Spelhanter­ingen har slutat i samband med rockaden.

– Vi tog över spelbutike­n för drygt ett år sedan, sen den gått i konkurs, mycket på grund av att ATG och Svenska Spel skaffat ytterligar­e ett spelombud i Hyltebruk. På grund av en vikande trend hos ombuden ser vi ingen framtid för spel i butiken.

Skiftet av lokaler gjordes i måndags och var planerad så en tid. Tillkomman­de arbeten gör att hantverkar­na ännu inte är klara, varför att postexpedi­ter och snickare just nu har paketavdel­ningen som gemensam arbetsplat­s.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? BYGGS OM. Cecilia Lundquist registrera­r paket samtidigt som snickaren Rickard Good sätter upp vägglist i expedition­en.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N BYGGS OM. Cecilia Lundquist registrera­r paket samtidigt som snickaren Rickard Good sätter upp vägglist i expedition­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden