Hallandsposten

Låt eleverna gå i samma skola fram till årskurs 6

-

SKOLA. Kristdemok­raterna (KD) har sedan tidigare varit tydliga med att vi vill ha F–6-skolor (förskolekl­ass till årskurs 6) i Halmstad. Detta drev vi och fick till slut majoritet för i skolområde Söndrum/ Jutarum/bäckagård. Vi var dock det enda partiet som även yrkade att paviljonge­rna skulle placeras ut på respektive skola istället för att barnen i årskurs 4 och 5 skulle flyttas runt.

Nu visar sig en liknande situation för Andersberg­sskolan. Barn- och ungdomsför­valtningen föreslår att nuvarande F–5-skola ska bli F– 3-skola och att barnen från årskurs 4 och 5 ska flyttas runt till Fyllinge och Snöstorp.

Vi ser stora nackdelar med att små barn ska ta sig långa sträckor i trafiken. Frågan kommer upp för beslut i mars och KD kommer att rösta nej! Vi är konsekvent­a. Närhetspri­ncipen ska råda. Vi kommer driva samma linje för eleverna på Andersberg­sskolan som vi gjorde för eleverna i Söndrum/ Jutarum/bäckagård.

KD är familjens parti. Vi tror att trygga barn blir trygga elever och att elever som mår bra lär sig bättre i skolan. Många elever på Andersberg­sskolan vill gå kvar på sin skola. De säger att de både har bra och engagerade lärare och skolperson­al samt en meningsful­l fritid. Hittills har cirka 600 föräldrar skrivit på en protestlis­ta. Både lärare och föräldrar har goda idéer och förslag till hur vi tillsamman­s kan arbeta för en ökad integratio­n.

På riksnivå har KD avsatt 1,5 miljard kronor i vårt budgetförs­lag till skolor i utsatta områden och vi vill rikta karriärlär­artjänster dit. Det är lätt att stirra sig blind på skolresult­at istället för att fokusera på orsakerna bakom. Resultaten kommer inte bli bättre för att vi flyttar runt barnen. Grunden till goda skolresult­at är trygga och välmående barn. KD kommer fortsätta arbeta för att våra barn och unga i kommunen ska ha så goda förutsättn­ingar som möjligt. Skolorgani­sationen finns till för barnen – inte tvärtom!

Ella Kardemark (KD)

ordförande Kristdemok­raterna Halmstad

Lena Weibull (KD) ledamot barnoch ungdomsnäm­nden för Kristdemok­raterna i Halmstad

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? TRYGGHET. ”Elever som mår bra lär sig bättre i skolan”, skriver Kristdemok­raterna.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT TRYGGHET. ”Elever som mår bra lär sig bättre i skolan”, skriver Kristdemok­raterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden