Hallandsposten

4 frågor till Pontus Wettersten

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Halmstads Fältrittkl­ubbs svenske ponnymästa­re, som är tillbaka på hemmaplan efter att ha hoppat finalen i ”Morgondage­ns vinnare” under Gothenburg Horse Show.

* Hur var det att tävla i Scandinavi­um? – Det var kul, men annorlunda mot vad det brukar vara – det finns ju ingen arena som denna i Sverige nästan. Så det var speciellt och man fick hantera hästen (Ice of Diamonds SN) på ett annat sätt. Han tvekade mer än han brukar göra så jag fick rida på och det var väldigt svårt, men jag tycker att vi gjorde det bra. Jag tar med mig att om vi kommer dit nästa år så har jag från början ett bra tempo och ett bra tryck.

* Du hade elva fel i första klassen, fyra fel i finalen och slutade tia. Hur nöjd är du? – Första klassen bryr jag mig faktiskt inte så där jättemycke­t om. Jag hade en spänd häst och jag litade lite mycket på honom på första hindret. Jag tycker själv att jag kom väldigt bra på det, men han var lite spänd och så är det. – Dagen efter så tycker jag att det var jättebra. Då kände han sig lite mer trygg med banan och det nedslag vi fick bryr jag mig inte så mycket om för vi kom så bra på allt annat. Det var ett bara ett sånt litet nedslag också och det kunde lika gärna ha legat kvar, så det är lite störigt men det är sånt som händer.

* Hann du träffa och prata med några av världsstjä­rnorna? – Vi hade något möte om de nya reglerna inom FEI (internatio­nella förbundet) och i Sverige som handlade om dopning och sånt. Då var det några av de duktiga som var med och pratade om det.

* Vad väntar nu närmast för dig? – Nästa tävling är i Ljungby nästa helg. Sedan ska vi till Belgien med både ponnyn (Poetic’s Floura) och den stora hästen om en månad.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden