Hallandsposten

Uppgifter: Svenska stjärnor gör comeback

- TT

Två före detta landslagss­pelare i handboll uppges vara på väg att göra comeback. Både Kim Ekdahl du Rietz och Magnus Jernemyr är aktuella för det tyska stjärnlage­t Rheinnecka­r Löwen.

Tyska Mannheimer Morgen skriver att Ekdahl du Rietz ska presentera­s på fredag av sin förra klubb.

DEN TYSKA TABELLTVÅA­N, som också spelar Champions League, har problem med skador men kan bara värva klubblösa spelare. Ekdahl du Rietz ska förstärka laget resten av säsongen.

Den svenska handbollss­tjärnan lade av efter förra säsongen bara 27 år gammal. Men den senaste tiden har han börjat träna handboll igen för att han har saknat sporten.

– Jag trodde inte att jag skulle sakna handbollen men jag gör det mer och mer, mer än jag någonsin kunde tro, sade han till Dagens Nyheter inför handbolls-vm i januari, som han följde på plats som åskådare.

ÄVEN landslagsk­ollegan Magnus Jernemyr, 41, uppges vara på väg att göra en tillfällig comeback i den tyska klubben. Han säger till Aftonblade­t att han överväger ett erbjudande från en tysk klubb, men vill inte säga vilken.

– Det ligger i mina händer nu, säger försvarssp­ecialisten.

Jernemyr jobbar numera i Barcelona där han är säljansvar­ig för ett svenskt företag inom träningsut­rustning och -utbildning.

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? Kim Ekdahl du Rietz och Magnus Jernemyr kan möjligtvis ses ihop på planen.
Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT Kim Ekdahl du Rietz och Magnus Jernemyr kan möjligtvis ses ihop på planen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden