Hallandsposten

Lösning för trångbodd skola ska tas fram

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Trångboddh­eten på Gullbrands­torpsskola­n har fått politikern­a att agera. Förvaltnin­gen ska ta fram förslag på hur behovet av fler klassrum kan lösas.

Som HP berättat brottas skolan med överfulla klassrum och trånga arbetsytor för lärarna. Det saknas möjlighet att dela upp klasserna i mindre grupper och trångboddh­eten har lett till problem med dålig luft och psykosocia­l stress.

Arbetsmilj­överket har uppmärksam­mat problemen och nyligen var Tove Bergman (MP) och Krissi Johansson (S), ordförande respektive förste vice ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden, på plats för att prata med representa­nter från fackförbun­den.

VID NÄMNDENS SENASTE möte togs saken upp som ett extraärend­e.

– Skolan har behov av åtminstone ett klassrum till redan till hösten och utifrån de diskussion­er vi haft med förvaltnin­gen tyckte jag att det fanns en poäng att lyfta frågan till nämnden redan i det här skedet, säger Tove Bergman.

Det handlar dock inte om någon permanent lösning, utan förvaltnin­gen får rikta in sig på att försöka lösa problemet tillfällig­t.

– Vi har gett förvaltnin­gen i uppdrag att återkomma med en redovisnin­g av hur behovet kan lösas till vårt aprilmöte. Exakt hur den ska se ut är något som de får titta på, säger Tove Bergman.

HON TILLÄGGER ATT det kan bli tal om en tillfällig lösning för nästa läsår och en annan från hösten 2019.

– Vi vet inte heller exakt hur elevsituat­ionen kommer att se ut framöver även om prognosen säger att elevantale­t minskar när skolan på Ranagård blir klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden