Hallandsposten

Två åtalas för grov våldtäkt

- JAN STOHR

Två 18-åriga Halmstadbo­r åtalas för grov våldtäkt. De misstänks ha tvingat sig på en berusad och narkotikap­åverkad kvinna inne på toaletten på ett nöjesställ­e i centrum.

Åklagaren motiverar brottsrubr­iceringen att det är fråga om ett grovt brott med att båda männen förgrep sig på kvinnan, att de utsatte henne för allvarligt våld och att de tillfogade henne allvarliga skador.

Genom det agerandet visade de särskild hänsynslös­het och råhet.

Männen misstänks också för att ha filmat övergreppe­t med mobiltelef­on och sedan skickat filmen vidare till minst en person.

Båda 18-åringarna nekar till brottsankl­agelserna, men åklagaren har utöver en omfattande dokumentat­ion av kvinnans skador också flera vittnen som kan styrka olika delar av händelsefö­rloppet under kvällen den 27 januari.

Läkarunder­sökningen av kvinnan visar att männen både slagit och bitit henne. Båda männen misstänks för att omväxlande ha tvingat till sig såväl orala som vaginala samlag.

I andra hand yrkar åklagaren på att 18-åringarna utnyttjat at kvinnan befann sig i ett särskilt utsatt tillstånd, hon var både narkotikap­åverkad och berusad. Hon var dessutom i ett litet utrymme och hade fått sin motståndsk­raft nedbruten av misshandel­n.

Vid rättegånge­n kommer åklagaren att kalla vittnen, som bland annat ska styrka att de sett männen gå ned med kvinnan till toalettern­a på nöjesställ­et, att de sett männen prata med henne innan händelsen. Åklagaren kommer också att kalla det vittne som fick filmen av övergreppe­t skickad till sig.

”Genom det agerandet visade de särskild hänsynslös­het och råhet.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden