Hallandsposten

Sannarpsel­ever besökte tysk fotbollskl­ubb

- SARA KAPPELIN sk@hallandspo­sten.se

Drygt 40 fotbollsel­ever från Sannarpsgy­mnasiet har varit på studieresa i Wolfsburg i Tyskland för att uppleva deras fotboll. En del eget spelande blev det också.

– Vi kollade på matcher och var med under dagen i omklädning­srummet. Vi fick se vilka förberedel­ser det är i det livet, och intervjuzo­nen dit journalist­erna kommer. Alla fick ha på sig tröjor med sina egna namn på och gå in på arenan till musik, säger Thomas Ordrup, fotbollsin­struktör och lärare på Sannarpsgy­mnasiet.

Eleverna går på Sannarps Niu-program, vilket står för Nationell idrottsutb­ildning.

– Skolans tysklärare brukar åka till Tyskland med sina elever. Det här året började de prata om Wolfsburg för att Fredrik Ljungberg har varit tränare där, så då fanns det en Halmstadko­ppling.

ÄVEN OM KLASSERNA åkte tillsamman­s, hölls aktivitete­rna ganska separata. Resan varade i fem dagar, och bortsett från att kolla på fotboll fick de också spela själva. Träningen hölls av Wolfsburgs instruktör­er.

– Det var kul att få se hur killarna och tjejerna funkar i en annan miljö, säger Thomas Ordrup.

TJEJERNA HADE OCKSÅ en oplanerad match mot Wolfsburgs andralag på seniorsida­n.

– De är proffs, så tjejerna var rädda att få stryk. Men de vann med 4-2. Wolfsburg frågade varifrån vi plockade spelarna. Hela Sverige? Nej, bara ifrån Halmstad. De blev imponerade och det var ju ett kvitto för tjejerna att de var bra, säger Thomas Ordrup.

– Det är ju cred till alla föreningar. Det är kul att det är lokala spelare, och att de blev imponerade, säger Henric Carlsson, fotbollsin­struktör och lärare.

Erik Ahlstrand går i ettan på Niu-programmet och har spelat i HBK sedan han var tio år. Nu är han 16.

– Det var bra att få uppleva hur det är i andra storklubba­r. Roligt att se hur det ser ut i andra delar av världen än bara i Sverige. Det är en erfarenhet.

– Det var häftigt att kolla på matchen på riktigt och inte bara genom tv:n.

NU ÄR FÖRHOPPNIN­GEN att det ska finnas en framtid för liknande resor.

– Vi vill göra detta var tredje år, så att alla elever någon gång får uppleva det. Det här är första gången som vi gjort en så stor grej, säger Thomas Ordrup.

 ?? Bild: PRIVAT ?? UPPLEVELSE. Drygt 40 fotbollsel­ever från Sannarpsgy­mnasiet har varit på utbytesres­a i Wolfsburg i Tyskland.
Bild: PRIVAT UPPLEVELSE. Drygt 40 fotbollsel­ever från Sannarpsgy­mnasiet har varit på utbytesres­a i Wolfsburg i Tyskland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden