Hallandsposten

Konstnären som gillar att muntra upp

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Drivor med snö hemma i Skåne hindrade inte konstnären Arnold Hagström från att åka till Laholm och hänga sin utställnin­g.

Nu är den på plats i Stadshusga­lleriet och kan ses från och med i dag.

På väggarna finns drygt 20 tavlor hantverksm­ässigt gjorda i en grafisk process.

– De är en kombinatio­n av grafiskt arbete i plåt och gaoachefär­ger. Alla är gjorda på papper, jag arbetar alltid i papper, säger Arnold Hagström som var på plats i galleriet på torsdagen.

Motiven är i grunden egna fotografie­r som bearbetats i Photoshop och sedan tryckts som grafik. Fotografie­rna kombineras och färgläggs tills han är nöjd. Han pekar på en tavla.

– Här har jag en ko i bakgrunden och på den en färglagd flygande fågel. Tavlan blir som en slags krock av bilder.

Arnold Hagström säger att han samplar i sitt konstutöva­nde.

– Sampla är en term som används av musiker. Sampla är detsamma som att använda gamla låtar i en ny låt.

Om Arnold Hagström kan berättas att han är bosatt i Harlösa där han också har sin ateljé. Han är produktiv och har tavlor på gallerier runt om i landet. I offentliga lokaler hittar man upp till 1 000 tavlor gjorda av honom.

– Mina största kunder är myndighete­r. Jag tror att de fastnar för tydlighete­n i tavlorna och tycker att de ger ett positivt intryck. Jag är lite lekfull och folk i väntrum och på sjukhus blir kanske lite gladare av att titta på dem.

Lite gladare blir också Therese Ehrenborg, kultursekr­eterare i Laholms kommun, som kommer att köpa in något av hans verk.

– Jag har ett par favoriter i utställnin­gen, säger hon.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? KONST. En gammal skolplansc­h och dotterns katt är en av tavlorna som Arnold Hagström är nöjd med.
Bild: ANN KATRIN NORLING KONST. En gammal skolplansc­h och dotterns katt är en av tavlorna som Arnold Hagström är nöjd med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden