Hallandsposten

”Tickan” vill ha fler guld

BORDTENNIS: KRISTIAN KARLSSON FAVORIT I HERRSINGEL

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Det var jäkligt kul att vi tog så många medaljer förra året, men vi hade kanske önskat att det hade blivit något eller några guld till, säger Ulf ”Tickan” Carlsson.

Erika Front och Tilda Johansson vann överraskan­de Sm-guld i damdubbel och Mattias Karlsson tog en mer väntad seger tillsamman­s med Mathilda Ekholm i mixed.

I övrigt handlade det om flera silver och brons för HBTK. Bland annat hade hemmaklubb­en tre spelare i semifinal i herrsingel, men unge Anton Källberg, Söderhamns UIF, knep guldet efter seger mot Pär Gerell i finalen.

När vi nu skriver 2018 har Halmstad det på nytt bra förspänt och väntas ta många medaljer även i Helsingbor­g.

MEN TILL SKILLNAD från i fjol finns det skadeprobl­em i truppen och varken Mattias Karlsson (fotskadad) eller Fabian Åkerström (knäproblem) kommer till spel.

– Det är två stora avbräck. ”Fabbe” var duktig i fjol och tog två medaljer, men han har ont i knät och kan inte spela många matcher på några få dagar så nästa steg blir operation. Sedan är det tufft för oss att inte Mattias som är vårt starkaste ULF ”TICKAN” CARLSSON kort kan vara med, konstatera­r Ulf ”Tickan” Carlsson. Han fortsätter: – Med ”Fabbe” och Mattias i laget hade vi haft en ännu bredare trupp och kunnat attackera mot gulden. Jag och ”Figge” (Fredrik Håkansson, tränarkoll­egan i HBTK) vill alltid vinna. Det spelar ingen roll om det handlar om pingis, golf, padel eller trav. När man står där i finalen vill vi gå hela vägen.

DÄRFÖR HOPPAS ”TICKAN” att Halmstad BTK har lite mer flyt den här gången i jakten på guldmedalj­er. Och det ser bra ut på förhand. Kristian Karlsson tog två tunga skalper mot Danmark i Em-kvalmatche­n i Halmstad arena i tisdags kväll och är i bra form.

Karlsson, som avstår dubbel, är favorit att vinna Sm-guld i herrsingel, vilket han faktiskt gjort tidigare i Helsingbor­g.

– Kristian spelar bara singel och det tror jag är ett bra upplägg för honom. Han är högst rankad och har varit med ganska länge nu så han vet vad det handlar om.

Halmstad BTK gjorde succé i SM på hemmaplan i fjol och har två handfulla medaljer att försvara i årets SM som avgörs i Helsingbor­g i helgen.

ÄVEN PÄR GERELL nämns i förhandssn­acket, men ”PG” har varit lite småkrassli­g den här veckan.

– Jag tycker ändå att han ser jättespänn­ande ut. Han var i final i fjol och har bra chans i dubbel med Jens Lundqvist.

Sedan har HBTK fina möjlighete­r att gå långt även i damdubbeln med Front och Johansson samt i mixed med bland andra Harald Andersson och Tilda Johansson.

– Som jag ser det så finns det chanser till medalj i alla klasser. Det blir svårt att slå vad vi gjorde på hemma-sm, men det hade varit kul med fler guld.

”Det var jäkligt kul att vi tog så många medaljer förra året, men vi hade kanske önskat att det hade blivit något eller några guld till.”

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? FRAMGÅNGSR­IK TRÄNARE. Halmstad BTK:S Ulf ”Tickan” Carlsson tror det blir svårt att slå medaljskör­den från i fjol, men hoppas på fler guld på SM i Helsingbor­g.
Bild: MATHIAS BERGELD FRAMGÅNGSR­IK TRÄNARE. Halmstad BTK:S Ulf ”Tickan” Carlsson tror det blir svårt att slå medaljskör­den från i fjol, men hoppas på fler guld på SM i Helsingbor­g.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden