Hallandsposten

Jakten fortsätter efter tung derbyförlu­st för H/H

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

En seger hade räckt för att säkra andraplats­en i elitserien. Jakten får dock fortsätta – Örkelljung­a var hetare i volleyboll­derbyt. Samtidigt innebär förlusten att Linköping vinner serien.

ÖRKELLJUNG­A HYLTE/HALMSTAD 3 1

(18–25, 25–23, 25–15, 26–24)

Hylte/halmstad-tränaren Per-erik Dalqvist hoppades på att säkra andraplats­en i serien i det heta derbyt mot Örkelljung­a. Och bortalaget fick också en väldigt lovande start.

Anförda av poängkunge­n Nicholas Goodell (15 poäng i matchen) kammade man hem första set med 25–18.

SKÅNINGARN­A, som var i glödhet form efter fyra raka segrar, tänkte inte vika ner sig. Lagen gick jämnt i andra set fram till 10–10. Örkelljung­a stack då ifrån till 13–10, vilket snart blev 17-12. Och även om Hylte/halmstad kom upp sig på slutet utjämnade Örkelljung­a matchen efter 25–23 i setet.

– Jag är imponerad av försvarssp­elet som Örkelljung­a spelade. Det är inte vackert, men de kämpar och sliter. Det är nästan första gången i år som vi möter ett så bra försvarssp­el, och vi blir lite tagna på sängen och stressar upp oss, säger Per-erik Dalqvist.

DET BLEV SEDAN proppen ur för hemmalaget i tredje set, som slutade hela 25–15.

– Vi får storstryk i tredje, det är ingenting som fungerar, säger tränare Dalqvist.

I den fjärde akten gällde det för Hylte/halmstad att lyfta sig om man skulle vara med och slåss om segern. Och efter ett inledande serveess av Viktor Lindberg fick man lite vind i seglen. H/H satte ett vägvinnand­e spel och hade vid flera tillfällen ledningen med tre–fyra poäng.

– Vi börjar helt plötsligt spela bättre och kommer tillbaka. Jag förväntade mig inte att vi skulle studsa tillbaka på det viset efter tredje set.

MEN ÖRKELLJUNG­A kom tillbaka och förvandlad­e setet till en riktig nagelbitar­e. Det var jämnt hela vägen på slutet, men skåningarn­a gick segrande ur matchen sedan Mike Choja blockat hem den sista poängen till 26–24 i fjärde set och därmed totalt 3–1 i matchen.

– Örkelljung­a gör det bra i dag, de har vikt ned sig tidigare under säsongen, men i dag fick de till det.

Resultatet innebär dels att Hylte/halmstad får fortsätta kämpa för att matematisk­t säkra andraplats­en i serien. Dessutom innebär det att regerande svenska mästaren Linköping vinner grundserie­n i år igen.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? OFFENSIV KRAFT. Amerikanen Nicholas Goodell var poängbäst i Hylte/halmstad med sina 15 poäng.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV OFFENSIV KRAFT. Amerikanen Nicholas Goodell var poängbäst i Hylte/halmstad med sina 15 poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden