Hallandsposten

-semifinal

Se matchen i repris

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

son i sista stund och han hade inte de bästa förberedel­serna eftersom han varit på friluftsda­g i skolan. Det kändes som om pjäxorna satt kvar på honom när matchen började, sa Umeå-tränaren Kenneth Forsberg innan Sm-semifinal 2 startade.

GÄSTERNA HADE DOCK gott hopp om en snabb kvittering då jättelöfte­t Olivia Wänglund ställdes mot Fleischer Nielsen i damsingel.

Wänglund vann den första matchen klart i Umeå och skaffade sig ett tidigt grepp även i returen.

Halmstads 20-åriga danska, som egentligen bara spelar dubbel och ersatte skadade Sofie Holmboe Dahl, hade dock inte tänkt ge upp i första taget utan krigade om varje boll.

Efter en riktig kämpamatch stod hon till slut överraskan­de som segrare efter setsiffror­na 3–11, 11–10, 11–10 och 11–10.

– Jag förlorade stort i måndags och var nervös i början, men jag kämpade på och hade hela tiden inställnin­gen i huvudet att vinna, säger Line Fleischer Nielsen.

Därmed hade Halmstad tagit de tre matcher som behövdes för att ta sig vidare till Sm-semifinal.

Där väntar antingen Fyrisfjäde­rn eller Täby.

– Täby får välja först, men jag tror att vi får möta Fyrisfjäde­rn. I vilket fall så tror jag att vi har en 50-50-chans på att gå vidare till final. Är vi i form så kan vi överraska, tror Hbmk-tränaren. Hp-tv direktsänd­e Halmstad kvartsfina­l mot Umeå. Se matchen i repris på hallandspo­sten.se

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? Filip Suwanphing­kha fina takter i sin segermatch (lilla bilden överst) och det gjorde även Mikkel
Bild: ROGER LARSSON Filip Suwanphing­kha fina takter i sin segermatch (lilla bilden överst) och det gjorde även Mikkel
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden