Hallandsposten

Uppåt värre när det gå r nedåt

HALMSTAD: Pulka, skidor eller snowracer? När Esperedssk­olans elever fick en extra friluftsda­g ville de hinna med så många åk som möjligt.

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

I Vrenningeb­acken ville barnen hinna med så många åk som möjligt och vid Nissan försökte några tappra fiskare få napp. De mest inbitna entusiaste­rna trotsar både kyla och snö.

Den gnistrande snön i Vrenningeb­acken bjöd minst sagt in till pulkaåknin­g i går. Personalen på Esperedssk­olan i Oskarström var snabba med att sätta in en extra friluftsda­g när önskemålet väcktes bland eleverna.

– Det var inte planerat, men många av barnen frågade efter detta när liftarna i backen öppnade i måndags, säger Stina Blom, lärare i matematik och NO i årskurs 4-6.

INTRESSET FÖR ATT åka i Vrenningeb­acken är stort. Men det spelar mindre roll på vilket sätt transporte­n nedför backen sker. Några elever valde den traditione­lla pulkan eller använde sig av liftarna för att kunna svischa fram över vita kullar på skidor eller snowboard. För Emilia Andreasson var det en snow surfer som gällde.

–JAG LIGGER på magen på brädan, annars åker jag bara av. Att åka på isen går snabbast, berättar Emilia som även gillar att åka snowboard och pulka.

Vintersole­n tittade fram och gjorde att minusgrade­rna inte kändes lika bitande längre. Wilmer Ekdahl och skolkompis­arna njöt av att komma ut i snön i går. Han är nyss hemkommen från en sportlovsv­ecka i Åre, men tycker att Vrenningeb­acken går lika bra.

– Det är bra att det finns en backe i Oskarström. I Åre åkte jag skidor i svart backe tio gånger, berättar Wilmer.

Under gårdagen färdades han på en snowracer.

– Det går snabbare än pulka och det är kul att sladda.

I GÅR VAR det också årlig fiskepremi­är i Nissan. Jörgen Karlsson hade hoppats att den första marsdagen skull bjuda på varmare väder än fyra minusgrade­r.

– Jag började fiska halv åtta i morse, men det är för att jag är en morgonmänn­iska. I morse var det riktigt kallt. Tyvärr skrämmer kylan bort många fiskare, som mest har vi stått tio personer vid kajen i dag.

Nissan är delvis täckt av isflak och delvis öppet vatten. Det iskalla ytvattnet gör även att havsöringe­n letar sig ner mot botten där vattnet är några grader varmare.

TOMMY ANDREASSON ÅKTE direkt till Tullkammar­kajen efter sitt arbetspass som skolbussch­aufför.

– Det här är 25:e eller 26:e året som jag är med på fiskepremi­ären. Det är en härlig känsla och man träffar mycket folk.

Han såg till att beställa fiskekort för några veckor sedan, trots att han tycker att man får för lite valuta för pengarna.

– Ett fiskekort kostar 1 000 kronor och vi får bara dra upp fyra stycken havsöring eller lax under hela säsongen, från maj till september.

Trots reglerna hoppas Tommy att fler ska vilja testa fiske.

– Det ger en riktig kick första gången man få napp.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? Vintersole­n bjöd in till utomhusakt­iviteter i går. I Oskarström var Esperedssk­olans elever snabba med att föreslå en extra friluftsda­g i Vrenningeb­acken.
Bild: JARI VÄLITALO Vintersole­n bjöd in till utomhusakt­iviteter i går. I Oskarström var Esperedssk­olans elever snabba med att föreslå en extra friluftsda­g i Vrenningeb­acken.
 ??  ??
 ??  ?? KYLIGT MEN HÄRLIGT. Vintersole­n välkomnade utomhusakt­iviteter i går: Emilia mer Ekdahl och Liam Luther gällde det att hinna med så många åk på snow racer
KYLIGT MEN HÄRLIGT. Vintersole­n välkomnade utomhusakt­iviteter i går: Emilia mer Ekdahl och Liam Luther gällde det att hinna med så många åk på snow racer
 ??  ?? DET NAPPAR. Det blev ingen havsöring för Tommy Andreasson på fiskepremi­ären, men han fick napp ändå. På kroken hängde en gammal disktrasa.
DET NAPPAR. Det blev ingen havsöring för Tommy Andreasson på fiskepremi­ären, men han fick napp ändå. På kroken hängde en gammal disktrasa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden