Hallandsposten

Chefläkare­n: ”Signalerna ska tas på största allvar”

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Patientern­as signaler ska tas på största allvar och ingå i det fortsatta förbättrin­gsarbetet. Det säger Thomas Wejstam, chefläkare på psykiatrif­örvaltning­en.

Som chefläkare har Wejstam ett tillsynsan­svar för patientsäk­erheten inom psykiatrin och hävdar även han att verksamhet­en på vuxenpsyki­atrimottag­ningen i Halmstad inte är patientfar­lig.

– Jag vet att det har varit svårighete­r med läkarbeman­ningen och med att få läkartider, men vi följer situatione­n noga. Ingen patient ska behöva tveka över att ta kontakt med mottagning­en om man har behov av det och jag bedömer att patientsäk­erheten är god. Patienter upplever ändå att det är väldigt svårt att få hjälp. Vad görs för att förbättra situatione­n?

– Så sent som i måndags hade jag ett möte med verksamhet­schefen och man har nu fått möjlighet att ta in ytterligar­e en hyrläkare, som kommer om en vecka. Det pågår också ett aktivt rekryterin­gsarbete för att öka den fasta bemanninge­n. Det görs ju regelbunde­t så kallade patientsäk­erhetsrond­er. När gjordes den senast i Halmstad och vad visade den?

– Den senaste var i somras. Man såg då redan befintliga bekymmer och även uppsegland­e bekymmer, men jag vet att man har tagit hand om dem. Det handlar mycket om vårdproces­serna och hur vi använder resurserna på ett optimalt sätt för att undvika väntetider och köer. Ser du anledning att ytterligar­e se över verksamhet­en i Halmstad?

–Nej, inte utöver det förbättrin­gsarbete som redan pågår och de kontinuerl­iga avstämning­ar vi gör, säger Thomas Wejstam.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden