Hallandsposten

Josefin och Johar vinnare av ”På spåret”

- SARA ÖSTER

Det gick som på räls för Josefin Johansson och Johar Bendjellou­l. När det allra sista avsnittet för säsongen av ”På spåret” visades i går kväll på SVT stod det klart att de stod segrare.

* Hej Josefin, och grattis till vinsten! Hur känns det? – Jo, men ganska osannolikt faktiskt. Det var liksom ingenting som jag planerade när jag tackade ja till min medverkan. Det var verkligen inget jag hade vågat hoppas på. Men självklart är det skitkul!

* När insåg du att ni faktiskt kunde vinna? – Jag tror att Johar insåg det där mot slutet och sa i någon sekvens att ”jag tror vi kan vinna”, och då sa jag ”nej nej nej Johar, det är långt kvar. Säg inte så”. Men sen under sista låten kände jag själv att då kunde inte så mycket mer hända, och att vi faktiskt hade en chans att ro hem det! Det var en overklig känsla måste jag säga.

* Varför står ni nu som segrare, tror du? – Vi har en bred kunskapsba­s, tror jag. Vi får varandra att slappna av, och när den ena inte har kunnat frågan så har den andra oftast haft koll. Stor del till vinsten är som sagt också att vi har kunnat vara avslappnad­e, vilket har lett till så mycket roligt – och då blir ju allt väldigt bra.

* Är du överraskad över att ni vann? – Ja, det är jag. Jag är ju bara en tramsig människa, varför skulle jag vinna? Nä, men Johar är en extremt allmänbild­ad person, och jag har väl vanlig koll, men jag trodde ändå inte att vi skulle vinna. Det var en surprise!

* Till det kanske viktigaste – hur firade ni? – Haha. Johar var tvungen att åka hem till sin familj i Ängelholm, och Amy var också tvungen att åka. Så det blev att jag och Gunnar satt och firade tillsamman­s på krogen. Men det var svinkul. Hade jag fått frågan om att vara med i programmet igen hade jag lätt tackat – JA. Fotnot: Läs mer om På spåretfina­len på nästa uppslag.

 ?? Bild: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRA­GET ?? GLADA. Josefin Johansson, komiker från Stubbabo utanför Hyltebruk, och journalist­en Johar Bendjellou­l vann ”På spåret”.
Bild: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRA­GET GLADA. Josefin Johansson, komiker från Stubbabo utanför Hyltebruk, och journalist­en Johar Bendjellou­l vann ”På spåret”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden