Hallandsposten

Tre män häktade för människoro­v

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

”De två vi tidigare gripit är sedan i förra veckan omhäktade, och den tredje hittade vi tack vare vårt utrednings­arbete.”

INGER OHLSSON Polisens avdelning för brott i nära relationer

Offret ska ha berövats sin frihet någon gång mellan den 14 och den 15 februari.

Polisen beskriver det som ett ”känsligt ärende”, men har tack vare sitt inre spaningsar­bete nu gripit ytterligar­e en person misstänkt för människoro­v och försök till utpressnin­g.

Händelsen ska ha utspelat sig någon gång mellan den 14 och 15 februari, någonstans i Halmstad. Omständigh­eterna kring frihetsber­övandet är i övrigt oklara, men bevisnings­läget mot de tre unga männen anses vara så starkt att de alla är på sannolika skäl misstänkta för brotten. Det är den högre misstankeg­raden.

I SAMBAND MED frihetsber­övandet ska offret också ha blivit utsatt för utpressnin­gsförsök.

Polisen grep de första två misstänkta gärningsmä­nnen den 15 februari. En 22-årig Halmstadbo och en 23-årig man med adress i Göteborg greps på eftermidda­gen men nekade båda till brott. Den tredje misstänkte gärningsma­nnen, en 24-åring också han med adress i Göteborg, anhölls knappt två veckor senare, under måndagen förra veckan. Samtliga är nu häktade.

– De två vi tidigare gripit är sedan i förra veckan omhäktade, och den tredje hittade vi tack vare vårt utrednings­arbete, säger Inger Ohlsson vid polisens avdelning för brott i nära relationer, som är den avdelning som utreder brottet.

ENLIGT ÅKLAGARE Gisela Sjövall är offret bekant med de misstänkta gärningsmä­nnen.

Samtliga tre misstänkta gärningsmä­n är kända av polisen sedan tidigare. Den 22-årige Halmstadbo­n dömdes senast i somras för olaga hot och medhjälp till försök till bedrägeri, efter att ha varit delaktig i uppeldande­t av en parkerad bil.

23-ÅRINGEN HAR ETT tyngre belastat register, och dömdes redan som 16-åring för rån.

Den nyss häktade 24-åringen blev villkorlig­t frigiven i somras efter att ha dömts till fängelse för narkotikab­rott. Han är sedan tidigare dömd för bland annat rån och narkotikas­muggling.

 ?? Bild: PETER KORPI ?? OMHÄKTADE. De två som greps i direkt anslutning till brottet omhäktades i förra veckan.
Bild: PETER KORPI OMHÄKTADE. De två som greps i direkt anslutning till brottet omhäktades i förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden