Hallandsposten

Lineheds förskola försenas

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Bygget av Lineheds nya förskola blir försenat vilket skapar problem med tanke på bristen på förskolepl­atser. Samtidigt förlängs hyreskontr­akten för flera tillfällig­a lokaler.

I september togs första spadtaget till den nya förskolan på Linehed som blir en av de största i Sverige och rund till formen. Förskolan ska rymma tolv avdelninga­r med plats för 200 barn.

Men nu står det klart att förskolan inte kommer att bli inflyttnin­gsklar som det var tänkt den första januari nästa år.

JUST NU ÄR beskedet att den är färdig till sommaren 2019.

– Det är ett bekymmer att den försenas med ett halvår eftersom vi har störst behov av platser under vintern och våren, säger Tove Bergman (MP), ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden.

Bristen på förskolepl­atser gör också att nämnden väljer att förlänga hyreskontr­akten för fyra tillfällig­a förskolor. Det gäller Lineheds paviljongf­örskola som förlängs med ett år till den siste juni 2020. Hyran går på 2,3 miljoner per år.

ÄVEN KONTRAKTET FÖR Soldalens förskola förlängs, med fyra månader, eftersom tillbyggna­den av Jutarums förskola inte kommer att vara klar till januari nästa år.

Dessutom behöver nämnden behålla både Enslövsväg­ens och Nymansgata­ns förskolor längre än man hade tänkt.

Kontrakten förlängs till sommaren 2019 respektive utgången av 2019 vilket ger en kostnad på runt en halv miljon kronor.

”Det är ett bekymmer att den försenas med ett halvår.” TOVE BERGMAN (MP)

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden