Hallandsposten

Nämnd släpper tomt till privat förskola

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Det blev grönt ljus för att för andra gången släppa en förskoleto­mt på Fyllinge till en privat aktör. Men politikern­a var inte överens.

Tomten som ligger i utkanten av Fyllinge, utmed Pudelvägen och Boxervägen, var redan för två-tre år sedan aktuell för ett förskoleby­gge då en privat aktör visade intresse. Reservatio­nsavtal skrevs men sedan drog sig exploatöre­n ur.

NYLIGEN MEDDELADE EN annan intressent, Fondamento­r fastighete­r AB, att de gärna ville bygga en förskola på tomten.

Politikern­a i barn- och ungdomsnäm­nden har fått frågan om det finns några planer för tomten eller om den kan släppas till den nya privata aktören.

Svaret blev att marken kan släppas, men nämnden var inte överens. Socialdemo­kraterna ville att kommunen skulle behålla tomten för att i första hand bygga en egen förskola.

– Läget är något skarpare nu. Vi vill att det ska finnas en bra handlingsb­eredskap i takt med att det behövs fler förskolor och skolor när tätorter växer, säger Krissi Johansson (S) som är vice ordförande i nämnden.

VÄNSTERPAR­TIET STÖDDE S-förslaget och båda partierna valde att reservera sig mot nämndens beslut.

Tove Bergman (MP), ordförande för bun, är positiv till att en privat aktör vill bygga en förskola.

– Kommunen har inga egna planer för tomten så därför säger vi ja, säger hon och tillägger att kommunen dessutom planerar för en kommunal förskola i den sista etappen av utbyggnade­n av Fyllinge som nu pågår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden