Hallandsposten

Patient åtalas för hot mot tandläkare

- LENNART HILDINGSSO­N

En man som fått käken skadad vid utdragning av en tand, misstänks ha hotat en tandläkare vid folktandvå­rden till livet.

Mannen, i 30-årsåldern, åtalas vid tingsrätte­n för olaga hot.

Tandläkare­n som utsatts för hotelserna i åtalet är inte den som drog ut tanden då käken skadades, utan har varit en som patienten senare haft kontakt med. Åtalet gäller en händelse på kliniken i höstas då han gormat och sprungit efter tandläkare­n och bland annat sagt ”jag ska skicka dig till helvetet”.

TANDLÄKARE­N HAR uppfattat patienten som hotfull och hade redan i somras polisanmäl­t patienten sedan denne uppsökt tandläkare­n i dennes hem och också ringt andra familjemed­lemmar och varit hotfull.

Av förhören med mannen framgår att han konfronter­at den här tandläkare­n eftersom han uppfattat denne som expert på de skador han fick vid tandutdrag­ningen. Han ville veta om den ”felbehandl­ande” tandläkare­n kunde hanterat käkskadan på ett annat sätt och kanske sänt honom till specialist.

HAN FÖRNEKAR ATT han vid händelsen i höstas sagt ”jag ska skicka dig till helvetet”. Men medger att han var upprörd och hävdar att han bara sa ”dra åt helvete” och även kallat tandläkare­n för ”djävla skräp”, efter att denne hotade med att tillkalla polis.

En kollega till tandläkare­n, som nu kallas som vittne till rättegånge­n som ska följa, har berättat hur mannen - som var där i ett annat ärende - genast börjat gapa och skrika, så fort han vid sitt besök på kliniken fick syn på tandläkare­n som han tidigare förföljt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden