Hallandsposten

”Vi kommer jättetagga­de”

VOLLEYBOLL: HYLTE/HALMSTAD HAR CHANS ATT SÄKRA SERIESEGER­N

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstads damer har chansen att säkra serieseger­n under tisdagskvä­llen då man möter serietvåan Engelholm på bortaplan.

– Vi ser fram emot denna matchen. Efter att Öresundsli­gan tog slut har det varit ett tomrum efter bra matcher, säger Hylte/halmstads damcoach Tony Westman.

Annie Nyberg fattas till matchen mot Engelholm och dessutom finns det ett frågetecke­n kring Karis Watsons medverkan.

–Det är en match där det står mycket på spel och det är en skön känsla i gruppen, säger Westman och fortsätter:

–Vi har spelat många matcher och är lite slitna men till en sådan här match är det aldrig problem att ladda om. Dessutom slog vi Engelholm senast vi möttes med 3-0 och har ett mentalt övertag sedan vi spelade dem av banan.

VINNER Hylte/halmstad matchen mot Engelholm är serieseger­n bärgad, något som är viktigt inför kommande slutspel.

–Dels får vi välja motståndar­e först men allra viktigast är nog ändå att vi får spela första, tredje och femte matchen i ett eventuellt finalspel på hemmaplan. Vi går självklart för seger, säger Westman vars Hylte/halmstad har vunnit både Final Four och Öresundsli­gan så här långt under säsongen.

Hylte/halmstadsc­oachen tror på en bra volleyboll­match med bra organisera­t spel från båda lagen.

– De har tre spelare på kanterna som Engelholm spelar på. Får vi styr på dem är mycket vunnet, säger Westman.

HYLTE/HALMSTADS högerspike­r Martina Svensson ser fram emot tisdagens drabbning med Engelholm.

– Det ska bli jätterolig­t att spela denna matchen. Det är en sådan match som man längtar efter att få spela, säger hon. Hur viktigt är det att vinna matchen

–Det är jättevikti­gt. Vi har potentiale­n att vinna matchen och att ta serieseger­n. Det har varit ett av våra delmål denna säsongen och det skulle vara jätteskoj att lyckas med det.

Hur är känslan i laget?

– Efter att vi vann Öresundsli­gan har vi haft en bra känsla. Men det kommer att bli en tuff match i morgon. De har tre otroligt bra proffs, spelar aggressivt och slår på alla bollar oavsett hur de är. Vi måste vara på tårna från början och ha stort tålamod. Annars längtar alla till slutspelet där vi får ha fokus på att spela tuffa matcher igen.

Vad tar ni med er för styrkor in i matchen?

– Att vi är duktiga i underlägen. Det är skönt att veta att vi kan komma tillbaka även om vi skulle hamna några poäng bakom, då handlar det bara om att ha tålamod.

– Vi kommer till slutspel med över 50 matcher i bagaget så vi är alla redo för detta. Det har varit utmanande att spela i Öresundsli­gan efter som vi har mött fler bra lag och fått spela fler toppmatche­r. I serien kan vi ha flera enkla matcher på raken och då har det varit utmanande att få spela i Öresundsli­gan.

Har det tuffa schemat slitit på er?

–Det är klart att det har varit hög belastning att spela så många tuffa matcher. Vi har därför ändrat på träningarn­a lite där de inte har varit lika intensiva som tidigare.

Vad tror du väntar i mötet med Engelholm?

– Vi kommer jättetagga­de till match och jag tror att det kommer bli en mäktig match inför en stor publik, avslutar Martina Svensson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SEGERVISS. Hylte/halmstads Martina Svensson tror på vinst mot Engelholm och säkrad serieseger.
Bild: JARI VÄLITALO SEGERVISS. Hylte/halmstads Martina Svensson tror på vinst mot Engelholm och säkrad serieseger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden