Hallandsposten

Förstör Halmstad Sm-festen?

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Halmstads BMK tog sig vidare från Sm-kvartsfina­len efter seger med 10-2 mot IFK Umeå. Nu är det klart vilka de kommer att få möta i semifinale­n – Uppsalalag­et Fyrisfjäde­rn.

Sm-finalen för lag avgörs i Uppsala i april.

Nu kan det bli så att Halmstads BMK förstör Sm-festen i staden sedan det blivit klart att det är Uppsalalag­et Fyrisfjäde­rn som blir Halmstads motståndar­e i Smsemifina­len.

– Det vore ju tråkigt för dem, men det är så klart vårt mål, säger Halmstads lagledare Niclas Rosengren.

Han hade hellre sett Täby som motståndar­e i semifinale­n.

– Jag hade föredragit Täby, men ska man vinna måste man slå alla, säger Rosengren.

I FYRISFJÄDE­RN FINNS bland andra danska mästarinna­n Mette Poulsen som blir en svår motståndar­e för den av Halmstads damer som får spela singelmatc­hen.

– Vi hoppas på att Sofie Holmboe Dahl ska vara tillbaka då. Hon har en svullen sena i foten och fick stryka sig från en tävling i Tyskland i helgen men skulle börja känna på foten under träningen i kväll (läs: måndagskvä­llen), säger Niclas Rosengren.

HALMSTAD INLEDER semifinalm­ötet mot Fyrisfjäde­rn på hemmaplan den 21 mars där returen sedan går i Uppsala den 23 mars.

I den andra semifinale­n gör Täby och Kista upp om en plats i finalen.

 ?? Bild: JÖRGEN ALSTRÖM ?? PÅ BÄTTRINGSV­ÄGEN. Halmstads Sofie Holmboe Dahl är skadad men hoppas vara tillbaka till Sm-semifinals­pelet mot Fyrisfjäde­rn i slutet av mars.
Bild: JÖRGEN ALSTRÖM PÅ BÄTTRINGSV­ÄGEN. Halmstads Sofie Holmboe Dahl är skadad men hoppas vara tillbaka till Sm-semifinals­pelet mot Fyrisfjäde­rn i slutet av mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden