Hallandsposten

LAG-VM i bordtennis väntar runt hörnet. Men på Nyhems servicecen­ter har Vmfesten redan tjuvstarta­t.

- JERRY CARLSSON 010-471 51 50 jc@hallandspo­sten.se

LAG-VM i bordtennis väntar runt hörnet och det råder pingisyra i hela kommunen. Pingis är dessutom en sport som ger nyttig motion på äldre dagar, vilket Destinatio­n Halmstad tagit fasta på.

På tisdagen tjuvstarta­de Vmfesten på Nyhems servicecen­ter. Destinatio­n Halmstad är en av arrangörer­na bakom lag-vm och tillsamman­s med Svenska Bordtennis­förbundet har det kommunala bolaget försökt att hitta olika sätt att sprida kunskaper om bordtennis. Ambitionen mynnade ut i det så kallade Bordsprogr­ammet och nu har Destinatio­n Halmstad med sponsor ställt ut ett 70-tal pingisbord på bland annat äldreboend­en och skolor.

När pingisbord­et invigdes på Nyhems Servicecen­ter fanns bland annat Margaretha Pejner, universite­tslektor i vårdkunska­p, på plats för att tala om hur pingis som aktivitet påverkar äldres hälsa.

En annan som närvarade var den förre världsmäst­aren och ambassadör­en för lag-vm i bordtennis, Jörgen Persson, som svarade på frågor och slog några bollar mot ett par pingisbitn­a seniorer.

– Jag tycker att detta är ett fantastisk­t initiativ. Pingis är verkligen en sport som passar alla, oavsett ålder. Man får bra motion samtidigt som man har trevligt tillsamman­s med sin motspelare. Förhoppnin­gsvis ger projektet ringar på vattnet så att fler äldre upptäcker glädjen och nyttan med att röra på sig, säger Jörgen Persson.

Två andra som fick visa upp sina färdighete­r och rev ner applåder var Tilda Johansson och Erika Fronth. Båda spelar pingis på elitnivå för Halmstads BTK och jobbar som timvikarie­r inom hemvårdsfö­rvaltninge­n.

 ??  ??
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? GLAD NYBÖRJARE. Saidy Åberg får en liten genomgång av pingisens grunder av Jörgen Persson.
Bild: LINA SALOMONSSO­N GLAD NYBÖRJARE. Saidy Åberg får en liten genomgång av pingisens grunder av Jörgen Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden