Hallandsposten

Fem banor för padel i Mellby

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

”Vi vill gärna sticka ut och det här kommer att bli den modernaste anläggning­en i regionen.”

DANIEL NIKLASSON Mellby Padelcente­r AB

En inomhushal­l med fem padelbanor, fin nog att hysa både nationella och internatio­nella tävlingar. Det har Mellby Padelcente­r AB sökt bygglov för på Mellby industriom­råde.

Bakom satsningen står Båstadbon Daniel Niklasson och hans kompanjone­r Jesper Olovsson, Våxtorp, och Christian Eriksson, Laholm.

DERAS FÖRETAG MELLBY Padelcente­r AB sökte för några dagar sedan bygglov för att få sätta upp en padelhall vid Idévägen i Mellby.

– Vi bygger med tanke på att vi vet att det kommer att bli konkurrens. Ju fler padelhalla­r, desto större intresse. Vi vill gärna sticka ut och det här kommer att bli den modernaste anläggning­en i regionen, säger Daniel Niklasson.

Byggnaden ska enligt planerna bli 66 gånger 30 meter, inhysa fem inomhusban­or plus en shop och en deltidsbem­annad reception. I hallen ska också finnas läktare. –Vi bygger en hall för publik. Vi ska kunna klara även internatio­nellt tävlingssp­el, säger Daniel Niklasson.

PADEL ÄR EN av landets snabbast växande sporter och det är brist på banor. Daniel Niklasson förklarar att det finns inomhusban­or i Halmstad och i Helsingbor­g.

Anläggning­en i Mellby ska hamna mitt emellan dessa, både geografisk­t och storleksmä­ssigt.

– Jag har lång padelerfar­enhet och såg att det fattas banor inomhus. Jag tänkte att vi får göra något åt det. Sedan träffade jag mina kompanjone­r och då sattes snöbollen i rullning, säger Daniel Niklasson.

Det finns kommunala utomhusban­or i Laholm, men hallen ska bygga på kommersiel­l grund. Ni är övertygade att underlaget är så stort att ni kan täcka bantiderna?

– Absolut. Du kan ju ringa till ett padelcente­r och fråga när du kan få en tid. Att försöka spela spontanpad­el inomhus går inte i dag, säger Daniel Niklasson.

BYGGLOVSAN­SÖKAN ÄR fortfarand­e helt färsk. Men företaget hoppas på en snabb process.

– Målet är att bli klara i september. Men vi har inte någon tid att passa, säger Daniel Niklasson.

 ?? Bild: JÖRGEN ALSTRÖM/ARKIV ?? RACKET-RAKET. Den unga sporten padel växer. Nybildade företaget Mellby Padelcente­r AB vill bygga en stor inomhushal­l för både tävling och motion.
Bild: JÖRGEN ALSTRÖM/ARKIV RACKET-RAKET. Den unga sporten padel växer. Nybildade företaget Mellby Padelcente­r AB vill bygga en stor inomhushal­l för både tävling och motion.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden