Hallandsposten

Klart med konstgräs på Örnvallen

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

”Det betyder att det kan bli full verksamhet i oktober.”

DENNIS DUKAN, projektche­f Hyltebostä­der

Kommunen har nu hittat en entreprenö­r som anlägger ny konstgräsp­lan på Örnvallen – inom budgeten på 6 miljoner.

Efter sju sorger och åtta bedrövelse­r verkar det som att fotbollshy­lte får en ny speloch träningspl­an i konstmater­ial, som dessutom kan stå klar kommande höst.

I måndags gjordes en ny anbudsöppn­ing. Det lär ha varit den femte i ordningen, under de senaste tre åren som man försökt få den gamla nedslitna planen omgjord.

Polytan Scandinavi­a lägger om planen vid Örnhallen med ett syntetgumm­imaterial, för 4,7 miljoner kronor. Budgeten är på 6 miljoner, och då ska projekteri­ng och en konsult också betalas.

– VI HAMNAR UNDER de sex miljonerna, säger Dennis Dukan, projektche­f för de kommunala anläggning­arna, vid Hyltebostä­der .

Efter en tio dagars frist för överklagan­den på tilldelnin­gsbeslutet, kommer Hyltebostä­der att skriva kontrakt med entreprenö­ren. Dukan siktar på en byggstart i maj och en slutbesikt­ning i slutet av augusti.

– Det betyder att det kan bli full verksamhet i oktober, då konstgräss­äsongen normalt börjar, säger han.

När man för drygt tre år sedan budgeterad­e för att lägga om planen med nytt gräs av plast satte politikern­a av 2,5 miljoner kronor, vilket också skulle räcka till löparbanor. När de första anbuden kom, som hade dubbelt så dyra prislappar, avbröts upphandlin­garna.

Andra upphandlin­gar har avbrutits på grund av inga eller för få lämnade anbud.

VID DEN NUVARANDE majoritete­ns överläggni­ngar om budgetpeng­ar till projektet har några av S allianspar­tier protestera­t mot plast och dess miljöeffek­ter. Därför läggs nu planen om med ett gummimater­ial.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden