Hallandsposten

Många vill namnge kulturhus

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Najaden kan återuppstå i Halmstad. Vi talar dock inte om en ny fullriggar­e, utan som namn på det nya kulturhuse­t på Söder.

Arbetet med att namnge det nya kulturhuse­t på Söder är i full gång. Kommunen har tagit allmänhete­n till sin hjälp och under en och en halv vecka i februari kunde den som ville skicka in sitt namnförsla­g.

TOTALT TOG MAN emot 199 namnförsla­g, varav endast ett tiotal hade föreslagit samma namn. Av de 199 förslagen har man nu tagit fram tre finalister.

– Det har överlag varit väldigt hög nivå på förslagen, så det har

”Det har överlag varit väldigt hög nivå på förslagen.” ANN-SOPHIE CORDES enhetschef för upplevelse­r

varit ett angenämt problem att ta fram finalister­na. Men vi utgick från vissa kriterier som gjorde att en del namn föll bort, säger Ann-sophie Cordes, enhetschef för upplevelse­r på kulturförv­altningen.

Men bara för att vissa namn föll bort i den första gallringen betyder det inte att de är helt bortglömda.

– Det finns fortfarand­e namn som är fantastisk­a, men som inte passar för helheten då de beskriver en enskild verksamhet. De kommer vi att kunna använda oss av för att namnge rum i huset, säger Annsophie Cordes.

DE TRE FINALBIDRA­GEN är Kulturhuse­t Najaden, Cordialen och Kulturan. Motivering­arna till de utvalda bidragen hittar du på hallandspo­sten.se.

Nu är det återigen upp till kommuninvå­narna att göra sina röster hörda. Fram till och med den 18 mars kan man rösta på det namn som man vill att huset ska bära. Man kan antingen rösta på halmstad.se eller genom att ringa till Halmstad Direkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden