Hallandsposten

Skådespela­ren Stina Ekblad i Torup med glödande poesi

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

På tisdag fylls Torups bygdegård av vackra ord. Då anordnas en poesikväll med skådespela­ren Stina Ekblad som gäst.

– Stina brinner för poesi och det känns och hörs. Hon smeker själen med sin otroligt speciella röst och uttal, säger Nathalie Ruiz, som är projektled­are för aktivitets­projektet Access.

HON UTLOVAR EN magisk kväll präglad av känslor och passion. I fokus står alltså den finlandssv­enska skådespela­ren Stina Ekblad som bjuder på personliga möten med klassisk svensk poesi i framträdan­det Skuggestal­ter och irrbloss.

– Jag känner Stina och har arbetat med henne i många år på Dramaten, där jag mött skådespela­rna både som koreograf, dansare och regiassist­ent. Jag bjöd henne till Torup och hon sa att hon kan prata i timmar om poesi, berättar Nathalie som fick kommunens kulturpris 2017.

ACCESS HAR FÅTT stöd av Region Halland och ska bidra till ett rikare kulturliv i Hylte kommun och samtidigt överbrygga generation­s- och etnicitets­gränser. Träffarna innehåller olika teman, intervjuer, diskussion­er och nätverksby­ggande.

Stina Ekblad följs av fler spännande gäster under året. Nathalie Ruiz vill inte avslöja alla ännu, men berättar att den 20 och 25 april anordnas en magisk scenframst­ällning med trollkarle­n Christabuu, svensk mästare i barntrolle­ri.

– Han kommer även lära barn och vuxna att trolla.

Dansverksa­mheten Moving Torup fortsätter att utvecklas, nu med stöd av Hylte kommun. Den 23 och 26 april blir det en workshop med danskonstn­ären Karolin Kent.

 ?? Bild: ARKIV ?? BRINNER FÖR POESI. Stina Ekblad tillhör Dramatens fasta ensemble. Hon har medverkat i många produktion­er inom radio, tv och film, men läser även upp lyrik.
Bild: ARKIV BRINNER FÖR POESI. Stina Ekblad tillhör Dramatens fasta ensemble. Hon har medverkat i många produktion­er inom radio, tv och film, men läser även upp lyrik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden