Hallandsposten

LFK kan tänka sig att lämna Glänninge Park

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Laholms fotbollskl­ubb och kommunen är inte ense om hur föreningen­s D-plan ska kunna ersättas. Nu börjar det också talas om en framtida flytt av hela fotbollsan­läggningen. Kanske till Ängstorp.

Detaljplan står mot fotbollspl­an, skulle man kunna säga.

I planen för ett nytt villaområd­e i Glänninge ingår att Glänninge Parks D-plan försvinner och görs om till tomtmark.

LAHOLMS FK HAR protestera­t. En fotbollspl­an mindre skulle slå hårt mot ungdomsver­ksamheten.

Samtidigt har kommunen lovat att klubben ska kompensera­s. Vid ett möte mellan politiker, tjänstemän och förening i måndags erbjöds LFK två nya planer vid hundrastgå­rden nära väg 24. Men förslaget gillas inte av LFK. – Det är 500-600 meter från omklädning­srummen och dit. Det skulle kännas som att föreningen blev uppstyckad. Vi vill att det ska hänga ihop, säger fotbollskl­ubbens ordförande Johan Larsson.

I dag omfattar anläggning­en Glänninge park en A-plan, två gräsplaner, en konstgräsp­lan och en sjumannapl­an.

– Vi har ökat vårt medlemstal och är trångbodda. Ganska snart vill vi ha en plan till och sedan kanske ytterligar­e en, säger Johan Larsson.

Men att expandera Glänninge park går knappast.

– Vi är låsta där. Samtidigt skriker kommunen efter tomter och Glänninge är ett fint område. Det kan betyda att vi får flytta på oss, säger Johan Larsson.

IDÉN ATT FLYTTA hela Glänninge park någon annanstans fördes fram på mötet i måndags. Och den avvisades åtminstone inte.

– Det är ingen dålig idé, men det kommer att ta lång tid och kosta en hel del pengar, säger kommunens fastighets­chef Fredrik Nilsson.

– Glänninge är inte optimalt. Men det finns väldigt många parametrar som behöver räknas på. Även för klubben blir det en kostnad att flytta, påpekar kommunråde­t Elisabet Babic (M).

JOHAN LARSSON poängterar att LFK:S styrelse ännu inte beslutat något. Men han har en idé om var den nya fotbollspa­rken kunde vara.

I området nära Ängstorps reningsver­k och gokartbana­n.

– Där finns ganska stora ytor där man inte kan bygga hus. Det vore fint, det ligger i de centrala delarna och man kan gå och cykla dit. Det är en kittlande tanke, säger Johan Larsson. Och på kort sikt?

– Vi har styrelsemö­te på torsdag. Jag personlige­n säger att vi inte släpper D-planen nu. Vi vill först ha ett politiskt beslut på hur det här ska lösas på längre sikt. Men som jag uppfattat det får vi ha kvar Dplanen under 2018 och i så fall räddar vi det här året.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? På lång sikt kan Laholms FK tänka sig en annan hemmaplan än Glänninge. Innan dess behövs ett beslut om hur D-planen ska ersättas.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N På lång sikt kan Laholms FK tänka sig en annan hemmaplan än Glänninge. Innan dess behövs ett beslut om hur D-planen ska ersättas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden