Hallandsposten

Telia tar upp kampen om fiberkunde­rna

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Telia ger sig nu in i kampen om fiberkunde­rna i Laholm. I går höll företaget ett möte i Vallberga.

Telia har gjort ett utskick per brev med ett fibererbju­dande till flera hushåll i Laholms kommun. Under måndagen hölls ett möte i Veinge, och i går hölls ett i Vallberga.

– Vi har fått väldigt många förfrågnin­gar från hushåll som vill att Telia erbjuder fiber i området, därför har vi gått ut med ett brev och ett erbjudande om fiber för att se hur stort intresset verkligen är, säger Daniel Andersson som höll i mötet.

Stig-arne Göstasson från Killhult vill gärna fortsätta vara Teliakund.

– Jag har alltid varit nöjd med Telia, och har inte velat ansluta mig till IP Only, säger han.

De som vill kan lämna in en intressean­mälan fram till den 30 april.

– Därefter ska vi gå igenom hur många det är och vad vi kan göra för vart och ett av de här hushållen. Det kan handla om att bygga ett nytt nät eller att använda befintlig kanalisati­on, säger Daniel Andersson.

Befintlig kanalisati­on kan vara via Svenska stadsnät eller Skanovas nät.

– Finns det möjlighete­r att använda dessa så gör vi såklart det. Men Telia kommer inte att använda IP Onlys nät. Vi har fått nej på en förfrågan om att erbjuda tjänster i deras nät, säger Daniel Andersson.

Flera av mötesdelta­garna tyckte det var synd att Telia inte kom med erbjudande­t tidigare, och oroar sig för IP Onlys uppehåll i grävarbete­t.

– Det hade löst många problem för flera av oss, sade en av dem.

Efter den 30 april ska Telia utvärdera satsningen och besluta om hur de ska gå vidare.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? NYTT ERBJUDANDE. Daniel Andersson från Telia berättade om Telias fibererbju­dande vid ett möte i Vallbergas­kolans matsal igår.
Bild: CARINA NILSSON NYTT ERBJUDANDE. Daniel Andersson från Telia berättade om Telias fibererbju­dande vid ett möte i Vallbergas­kolans matsal igår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden