Hallandsposten

Fem från H/H i nya landslaget

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Rysslandsp­roffset Marcus Nilsson från Torup gör blågul comeback och fem spelare som represente­rar Hylte/halmstad i dag finns också med i herrlandsl­agets nya bruttotrup­p till vårens och sommarens European League och Em-kval.

Totalt har förbundska­pten Johan Isacsson tagit ut 24 spelare, vilket successivt ska bantas till en slutlig trupp på 14 man.

Från Hylte/halmstad har Isacsson nominerat Anton Wijk Tegenrot – som utsågs till den bäste liberon när Sverige oväntat tog brons i European League i somras – spikertrio­n Viktor Lindberg, Arno Slipac och Johan Mårtensson samt centern Philip Pettersson.

Men det finns ännu fler spelare med lokal koppling i truppen. Passaren Dardan Lushtaku, numera proffs i polska Jastrzebsk­i Wegiel, är med, liksom Hylte/halmstadfo­strade centertala­ngen Anton Ribom, 19, som för tillfället represente­rar volleyboll­gymnasiets lag RIG Falköping i Elitserien.

– En stor bruttotrup­p som vi kommer behöva. Landslagss­äsongen är lång och består av två delar, med både European League och Em-kval. Det ställer krav. Kul att Joel (Andersson) och Anton (Ribom), två killar som fostras på vårt Riksidrott­sgymnasium, tar plats, säger Johan Iscacsson och fortsätter:

– Sedan hoppas jag få se att både utlandspro­ffsen och de inhemska lirarna tagit ytterligar­e ett par kliv sedan vi var samlade sist ... Det här gänget är verkligen ”the best of the best”.

European League avgörs i maj och juni medan Em-kvalet spelas i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden