Hallandsposten

Cykeltalan­gen måste opereras

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Caroline Andersson plågas fortfarand­e av sviterna efter den vådliga vurpan under ungdoms-os i somras. Nu väntar dubbla operatione­r för den 16-åriga Halmstadcy­klisten.

– Det är både skönt och inte alls skönt. Det är skönt för jag kommer förhoppnin­gsvis att bli bättre i nacken och få mindre ont, men samtidigt är det väldigt frustreran­de att jag missar ett antal tävlingar och rehaben är ganska lång, säger hon.

Caroline Andersson kraschade i slutskedet av damernas linjelopp vid ungdoms-os i Ungern i juli och ådrog sig hjärnskakn­ing, en whiplash-skada och en spricka i armen.

Åtta månader senare är hon fortfarand­e kraftigt påverkad av smällen och lider bland annat av daglig huvudvärk.

– Jag har väldigt stora problem med rörlighete­n också och kan knappt vrida huvudet mer än 40 grader åt höger, och sedan en och en halv månad har jag tappat känseln i högerarmen från armbågen och upp över axeln. Det är för att nerverna har kommit mer och mer i kläm, och till och från tappar jag känseln i hela armen, berättar hon.

Caroline Andersson hoppas ändå kunna debutera för sitt nya lag, det italiensk-ryska proffsstal­let Zhiraf Guerciotti Selle Italias utveckling­slag, i två juniorvärl­dscuptävli­ngar i Italien den 18 mars och i Belgien den 25 mars.

Men sedan väntar dubbla operatione­r, först i axeln och sedan i halsen. Därefter tar det minst sex veckor innan hon kan träna igen. Har du blivit rädd eller mer försiktig efter olyckan?

– Jag har inte tävlat alls så jag vet inte hur jag kommer att reagera på tävling, men jag tror inte att jag kommer att vara rädd. Varje gång jag tävlar är jag medveten om att det kan hända olyckor. Hade jag varit rädd för det så hade jag inte hållit på med sporten utan det är en risk jag är villig att ta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden