Hallandsposten

Rolfö hyllar blågults talanger

- ANDERS WALLIN/TT

Framtiden är ljus för Sveriges fotbollsla­ndslag. Anledninge­n: – De yngre spelarna har tagit för sig, och de har gjort det jättebra, säger Fridolina Rolfö inför Algarve Cup-finalen mot Nederlände­rna.

Peter Gerhardsso­n har haft olika tankar med matcherna i Algarve Cup i Portugal.

Förbundska­ptenen har velat bygga vidare på den passningso­rienterade fotbollen, och han har testat spel med tre- och fyrbacksli­nje samt gett flera spelare chansen att få nyttig erfarenhet av matcher på hög internatio­nell nivå.

Ett vägval som allra närmast ska gynna Sverige i det fortsatta kvalet till VM i Frankrike 2019.

Fridolina Rolfö – som är en av truppens rutinerade spelare – uppskattar tanken att testa spelare och hon gillar vad hon har sett av dem som knackar på landslagsd­örren.

– Det är supervikti­gt att ha bredd, och det har vi märkt på det här lägret. Det har inte varit en startelva som har varit den andra lik. Vi har gått runt på väldigt många spelare, säger hon.

– Man har framfört allt sett att de yngre spelarna har tagit för sig, och de har gjort det jättebra. Det är supervikti­gt för vårt lag nu men även för framtiden.

Den 24-åriga Bayern Münchenspe­laren lyfter främst fram Linköpings­talangen Filippa Angeldal.

– Jag tycker hon har varit väldigt duktig och tagit för sig. Hon har visat att hon är mogen i sitt spel och är tekniskt skicklig. Jag skulle säga att hon verkligen har imponerat, säger hon.

”Det är supervikti­gt att ha bredd, och det har vi märkt på det här lägret. ”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden