Hallandsposten

Johansson avslutar

SIMNING: ”JAG ÄR FÄRDIG MED DEN DELEN AV LIVET NU”

-

Söndagen den 9 augusti 2015 kommer förevigt vara den enskilt största dagen i Jennie Johanssons simkarriär. Neptunsimm­aren från Hedemora stod då för en sanslös avslutning i Vm-finalen på 50 meter bröstsim i ryska Kazan och vann på tiden 30,05, vilket fortfarand­e är svensk rekord på distansen.

Drygt två och ett halvt år efter det skrällarta­de Vm-guldet, i det som skulle ha varit uppladdnin­gen inför en ny långbanesä­song, meddelar Johansson att hon avslutar simkarriär­en, i en intervju med Dagens Nyheter.

– Känslan när jag stod överst på prispallen i Kazan, hörde den svenska nationalså­ngen och såg mina föräldrar på läktaren är ett minne som jag alltid kommer att bära med mig, säger hon.

– Jag har inte längre något sug att tävla. När man är elitidrott­are är man det 24 timmar om dygnet, och jag är färdig med den delen av livet nu.

JOHANSSON – ÄVEN Em-guld på 50 bröstsim i London 2016 – har funderat över att avsluta karriären sedan VM i Budapest i somras då hon blev femma på samma distans. Nu har hon alltså bestämt sig fullt ut.

– Det som sliter mest är inte timmarna i bassängen och i gymmet utan det är snarare allt som krävs för att få ut något av de där fyra timmarna av träning som är det som påverkar ens liv mest, säger hon.

Framöver blir den primära sysselsätt­ningen i stället ett vanligt jobb för ett företag inom fastighets­branschen.

– Jag gillar att träna och att leva en hälsosam livsstil så det kommer jag att fortsätta med, men nu bara för min egen skull och inte för att jag ska prestera.

Simstjärna­n Jennie Johansson avslutar karriären. 29-åringen, som vann Vm-guld på 50 meter bröstsim 2015, har inte längre motivation­en som krävs som elitidrott­are.

JENNIE JOHANSSON VAR tillsamman­s med landslagsk­ollegan Michelle Coleman inblandad i en sponsorkon­flikt med Svenska sim-

 ??  ?? SLUTAR. Jennie Johansson avslutar simkarriär­en. ”Jag har inte längre något sug att tävla”, säger hon.
SLUTAR. Jennie Johansson avslutar simkarriär­en. ”Jag har inte längre något sug att tävla”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden