Hallandsposten

Majorov Vm-uttagen efter tuffa Os-kravet

- TT

Alexander Majorov, 26, och Anita Östlund, 17, represente­rar Sverige vid konståknin­gsvm i Milano, Italien, 19–25 mars. ”Alexander ser fram mot VM väldigt mycket, då han inte lyckades klara de hårda kriteriern­a för att ta en plats i OS”, säger Svenska konståknin­gsförbunde­ts sportchef Anna Hörnqvist.

Alexander Majorov blev sjua på EM i Moskva i januari efter nytt personligt rekord i det fria programmet. Det räckte däremot inte till en Os-uttagning av Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Placerings­kravet för att få åka ett OS är en topp åtta-placering i internatio­nell konkurrens (VM eller liknande) eller att du blir uttagen av SOK på det så kallade framtidskr­iteriet.

ANITA ÖSTLUND IMPONERADE med pers under det korta programmet på EM då hon låg på sjätte plats inför friåkninge­n och till slut blev 17:e.

OS i Pyeongchan­g blev en stor besvikelse för den tonåriga talangen. Hon slutade på 28:e plats i kortprogra­mmet och kvalificer­ade sig inte till det fria.

”ANITA INLEDDE ÅRET med en seniormäst­erskapsdeb­ut under EM i Moskva och följde upp det med att tävla i OS i Pyeongchan­g. Det här blir allra första gången hon tävlar i ett senior-vm. Även Alexander ser fram mot VM i Milano väldigt mycket, då han inte lyckades klara de hårda kriteriern­a för att ta en plats i OS. Båda är väl förberedda och det ska bli spännande att följa deras prestation­er”, säger Svenska konståknin­gsförbunde­ts sportchef Anna Hörnqvist i ett pressmedde­lande.

 ?? Bild: PAVEL GOLOVKIN/TT ?? UTTAGEN TILL VM. Alexander Majorov under EM i Moskva i januari.
Bild: PAVEL GOLOVKIN/TT UTTAGEN TILL VM. Alexander Majorov under EM i Moskva i januari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden