Hallandsposten

Anja Lagerqvist har släppt debutalbum

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Det är klart att jag skulle vilja ta mig till de stora scenerna, men för mig är det viktigaste att få sjunga och beröra människor.”

ANJA LAGERQVIST

Halmstads vispoppare Anja Lagerqvist, 22 år, har nyligen släppt sitt första album. – Man kan säga det är popvisor i grunden, men vissa drar mer mot rock och en del mot pop, säger hon.

Anja Lagerqvist är en musiker från Halmstad. Hon har bland annat medverkat i ”Körslaget” i TV4 med Richard Söderberg, och även kvalat till Svensktopp­en nästa i P4 Halland.

TIDIGARE HAR HON släppt singlar, bland annat låten ”Aftonsång”. Nu har hon även jobbat fram sitt första album ”I 100 år”.

– Det tog ungefär ett år, och det känns såklart jättekul! Jag har skrivit låtar sedan jag var liten, så nu känns det toppen att mitt första album är ute, säger Anja Lagerqvist.

Skivan består av elva egenskriva låtar på svenska. Mycket fokus har varit på att få till texterna så att de berör.

– Jag vill att texterna ska vara tilltaland­e. De handlar på något vis om tidens gång och vart man befinner sig i livet, säger hon.

I dagsläget studerar hon på Gospellinj­en på Glimåkra Folkhögsko­la, och hon är ofta ute och sjunger i olika kyrkor. Vad har du för drömmar med musiken?

– Det är klart att jag skulle vilja ta mig till de stora scenerna, men för mig är det viktigaste att få sjunga och beröra människor. Sen om det betyder att det är för en mindre publik eller en större, spelar inte jättestor roll.

ANJAS STUDIER PÅ folkhögsko­lan blir klara till sommaren, och vad som händer efter det får tiden utvisa.

– Men jag kommer i alla fall fortsätta med musiken, säger hon. Lyssna på Anja Lagerqvist­s låt ”Tryggheten­s land” på hallandspo­sten.se.

 ?? Bild: SARA ÖSTER ?? NY PLATTA. Anja Lagerqvist från Halmstad har nyligen släppt sitt första album ”I 100 år”.
Bild: SARA ÖSTER NY PLATTA. Anja Lagerqvist från Halmstad har nyligen släppt sitt första album ”I 100 år”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden