Hallandsposten

Ingen final i Algarve Cup

- HENRIK SKIÖLD/TT

Regn, rusk och en vattensjuk plan som inte klarade 90 minuters internatio­nell toppfotbol­l mellan Sverige och Nederlände­rna. Finalen i Algarve Cup ställdes in och i stället korades båda lagen som vinnare.

Regnet öste ned och vinden slet. Algarvekus­ten i början av mars liknar inte den som möter solbadande turister om sommaren. Det ostadiga vädret har legat över södra Portugal den senaste veckan och kulminerad­e lagom till damlandsla­gets första final i turneringe­n sedan 2009.

UNGEFÄR 20 MINUTER efter utsatt avsparksti­d kom beskedet att finalen i den ansedda turneringe­n inte kunde spelas.

–Trist, men inte mycket att säga om. Det går inte att spela när bollen inte ens studsar, säger Gerhardsso­n.

En lärdom till kommande turneringa­r skickade han till arrangören. Spela finalen betydligt tidigare på dagen. Då finns åtminstone möjlighete­n att spela senare på dagen om vädret blir bättre eller flytta matchen till en bättre plan.

Gerhardsso­n hade tänkt matcha den här elvan (3–4–3) mot de regerande Europamäst­arinnorna från Nederlände­rna:

Hedvig Lindahl – Sandra Adolfsson, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson – Anna Oscarsson, Hanna Folkesson, Caroline Seger, Mia Carlsson – Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Loreta Kullashi.

Nu väntar i stället skarpt läge i nästa landskamp, Vm-kvalet mot Ungern på bortaplan om en månad. Två veckor innan dess tar han ut truppen. Ett jobb som inte har blivit lättare efter träningarn­a och de tre matcherna i Portugal.

–ALLA 23 SPELARE här har fått visa upp sig och både spelarna och vi i landslagsl­edningen är överens om att vi har ökat bredden och spetsat konkurrens­en. Det ska bli intressant att följa det här landslaget framöver. Jag tycker att vi har gjort tre riktigt bra matcher totalt sett. Vi slog (3–1) femteranka­de Kanada, spelade 1–1 mot ett Sydkorea som spelar en teknisk, asiatisk fotboll och gjorde stabila 3–0 mot Ryssland, säger Gerhardsso­n.

Regnet stoppade även mötet om sjunde plats mellan Norge och Sydkorea. Den bröts i halvtid, vid ställninge­n 0–0.

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN ?? INSTÄLLT. Peter Gerhardsso­n fick inte leda landslaget mot Nederlände­rna. Finalen i Algarve Cup regnade bort, och i stället korades båda lagen som vinnare.
Bild: LUDVIG THUNMAN INSTÄLLT. Peter Gerhardsso­n fick inte leda landslaget mot Nederlände­rna. Finalen i Algarve Cup regnade bort, och i stället korades båda lagen som vinnare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden