Hallandsposten

Civilpolis avslöjade narkotikab­rott

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

Den åtalade erkände inlednings­vis att han hade sålt delar av sin drogarsena­l till vänner, men ändrade sig senare i förhör.

Ett halvt kilo hasch, några gram marijuana och ett 50-tal tabletter beslagtogs vid polisens husrannsak­an. Tillslaget gjordes strax efter att en civilpolis noterat hur en vit skåpbil, framförd av en man ”känd i narkotikas­ammanhang”, stannat till vid den misstänkte­s lägenhet och lämnat minuter därefter – synligt drogpåverk­ad.

LÄGENHETSI­NNEHAVAREN, en man i 30-årsåldern, misstänkte­s inlednings­vis för att sälja narkotikan, och erkände i det första polisförhö­ret viss försäljnin­g till vänner, men ändrade sig i de senare. De hade bara bytt droger med varandra, menade mannen.

Som bevis för motsatsen lade polisen, utöver den faktiska narkotikan, fram de cirka 10 000 kronor i kontanter och listan av swishbetal­ningar man fann i lägenheten.

”Jag tar ut kontanter för att jag inte kan hantera dem på kortet”, försvarade mannen sina sedelbunta­r.

Han fortsatte med att berätta att han tillsamman­s med sina vänner ”försökte bli rik på bitcoins”, därav de swishade pengarna.

Den större mängden narkotika, som gör att han nu åtalas för narkotikab­rott av ”normalgrad­en” och inte ringa, förklarar han genom att säga att han gör cirka tre köp om året för eget bruk. Det blir billigare så.

HAN KAN DÄREMOT inte förklara varför han trots sin inställnin­g till kortbetaln­ing ändå har flera registrera­de sådana på ett kontoutdra­g.

Halmstadbo­n erkänner brott, men vill ha tillbaka sina 10 000 kronor i kontanter. Inte minst eftersom att han blev av med jobbet till följd av ovanståend­e händelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden