Hallandsposten

Åkesson mötte sina halländska partikamra­ter

- JERRY CARLSSON 010-471 51 50 jc@hallandspo­sten.se

På torsdagen nådde Sd-ledarens valturné Halmstad. Under dagen träffade Jimmie Åkesson lokalpolit­iker och på kvällen lanserade han sin vision inför det kommande valet för partimedle­mmarna på Gullbranna­gården.

Partiets hjärtefråg­or inför valet är sjukvård, kriminalpo­litik och integratio­n.

Ett annat viktigt uppdrag för SD under valrörelse­n är att bygga trovärdigh­et.

– Det är svårt för ett relativt nytt parti att automatisk­t skapa förtroende hos väljarna. Vi har aldrig regerat, vilket de flesta andra partier har gjort. Med andra ord behöver vi övertyga väljarna att vi klarar av att styra. Vi behöver därför på ett tydligare sätt visa att vi är ett parti som är berett att ta ansvar genom att till exempel komma med väl genomtänkt­a förslag och att vi är aktiva i debatterna. Det är så som man långsiktig­t bygger trovärdigh­et, säger Jimmie Åkesson.

EN FRÅGA SOM har väckt starka känslor hos SD i Halmstad är moskébygge­t i Fyllinge. Partiet vill stoppa bygget och vill att Halmstadbo­rna ska folkomröst­a om saken.

– Jag är inte detaljinsa­tt i ärendet, men som jag förstår saken så beror motståndet från vår sida på att Partiledar­e, Sverigedem­okraterna

moskén ska uppföras på en historisk plats. Vi har religionsf­rihet i Sverige men jag ser ingen anledning att vi ska acceptera att man ska få lov att bygga fullskalig­a moskékompl­ex som många gånger finansiera­s av Saudiarabi­en, säger han.

En annan ambition som Jimmie Åkesson har inför valet är att ”städa upp i leden”.

HUR SER HAN då på att Fabio Ishaq, Sverigedem­okraternas ordförande i Halmstad, lagt ut islamofobi­ska inlägg på Facebook?

– Det är inget som har kommit till min kännedom. Men om någon har lagt ut islamofobi­ska inlägg så förutsätte­r jag att man tittar på saken, om man inte redan har gjort det, säger Jimmie Åkesson.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? PÅ TURNÉ. På torsdagen besökte Sverigedem­okraternas partiledar­e Halmstad.
Bild: LINA SALOMONSSO­N PÅ TURNÉ. På torsdagen besökte Sverigedem­okraternas partiledar­e Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden