Hallandsposten

Delat ledarskap efter mångårig ordförande

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Lärarförbu­ndet Halmstad delar upp ledarskape­t. Efter mångårige ordförande­n B-O Bengtsson tas taktpinnen nu över av Helen Nilsson och Ingvar Lennartsso­n.

– Jag tror att de kommer att kompletter­a varandra väldigt bra, de har lite olika kompetense­r. Dessutom blir organisati­onen mindre sårbar på det här viset, säger avgångna ordförande­n B-O Bengtsson.

NYA PÅ ordförande­posten, som numera alltså är delad, blir tidigare vice ordförande­n Helen Nilsson samt tidigare studieorga­nisatören Ingvar Lennartsso­n. Det beslutades på förbundets årsmöte i onsdags.

HELEN NILSSON, 40, jobbar som lärare på Östergårds­skolan. Hon har varit fackligt engagerad i ett tiotal år och har tidigare suttit som vice ordförande i styrelsen. Hon är nöjd med den nya organisati­onslösning­en.

– Jag tror att det är modellen för hur fackligt arbete kommer att se ut. Jag tänker att det kanske är en förutsättn­ing för att kunna vara yrkesaktiv, och jag ser det som min styrka – att jag är aktiv lärare, säger Helen.

Ingvar Lennartsso­n, 59, är slöjd- och tekniklära­re i grunden som har jobbat fackligt i många år och suttit i styrelsen sedan 2001.

– Det är väldigt positivt att vi är två. Vi har olika bakgrunder, är i olika åldrar och kan kompletter­a varandra. Det blir verkligen en styrka, säger Ingvar. Vilka blir era hjärtefråg­or?

– Det blir att fortsätta driva den linjen vi haft de senaste åren, om arbetsbela­stning och lärartäthe­t, säger Ingvar.

– Arbetsbela­stningen går hand i hand med den stora lärarbrist­en som hänger över oss som ett mörkt moln. De är tätt sammanflät­ade, kompletter­ar Helen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden