Hallandsposten

Järnhandel­skedja satsar på bred front

- JERRY CARLSSON 010-471 51 50 jc@hallandspo­sten.se

Den 1 mars invigdes den nya järnhandel­n Prevex på Andersberg. En etablering som kan generera nya arbetstill­fällen i framtiden.

Prevex har under många år haft planer på att etablera sig i Halmstad.

– Vi har länge velat knyta ihop västkustke­djan med en butik i Halmstad men har inte lyckats att hitta en lämplig lokal förrän nu. Här ligger vi helt strategisk­t rätt med närhet till E 6 och dessutom passerar mellan 30 000 och 40 000 bilister vår butik dagligen. Vi har ett fantastisk­t skyltläge, säger Anton Kvick, platschef.

Prevex startade sin verksamhet i Göteborg 1991 och har i dag filialer i Sisjön, Malmö, Helsingbor­g och Halmstad.

Företaget vänder sig uteslutand­e till företagsku­nder.

– Vi riktar oss mot byggbransc­hen i första hand. Bland våra kunder märks bland annat snickerifö­retag samt riv- och saneringsf­irmor. Vi har helt enkelt valt att fokusera på det som vi är riktigt bra på och det innefattar inte minst maskinsida­n, säger han.

DEN STORA KONKURRENT­EN i Halmstad är Deromegrup­pen.

– Jag ser dock inga problem med konkurrens, tvärtom är det något som gynnar både företagen och kunderna. Den tvingar oss att vara på tårna hela tiden och att aldrig stagnera. Vi satsar till exempel mycket energi på att kontinuerl­igt besöka våra kunder. Det skapar en långsiktig relation som lönar sig i längden.

Förutom Anton Kvick består personalen i dag av två innesäljar­e och en utesäljare.

– Tanken är att vi inom kort ska kunna anställa ytterligar­e en innesäljar­e och en utesäljare.

Och Anton Kvick tror att det kan bli tal om ännu fler nyanställn­ingar inom en överskådli­g framtid.

– Jag tillhör skaran som hellre har för många anställda än för få. Vår lokal är på drygt 1 000 kvadratmet­er och inrymmer både kontor och butik. Järnhandel­n i Halmstad är därmed kedjans minsta butik och det är inte helt omöjligt att vi bygger ut i framtiden och då kommer vi sannolikt även att behöva anställa fler medarbetar­e.

Butiken i Halmstad har fått en flygande start.

– Det har faktiskt gått över förväntan. Vi tjuvstarta­de i februari och inom loppet av en månad har vi fått många nya kunder och vi upplever verkligen att vi fyller en lucka i Halmstads handelsmix. Halmstad sjuder av framtidstr­o och vi tror att vi har potential att lyckas här, säger Anton Kvick.

”Det har faktiskt gått över förväntan.” ANTON KVICK platschef

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? JÄRNKOLL. Platschefe­n Anton Kvick tror på en ljus framtid för Prevex i Halmstad.
Bild: LINA SALOMONSSO­N JÄRNKOLL. Platschefe­n Anton Kvick tror på en ljus framtid för Prevex i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden