Hallandsposten

Byggskola på Söder har rivits

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

”Nu är rivningen avslutad.” STAFFAN JOHANSSON kanslichef regionkont­oret

Nissaskola­n på Södra vägen har nu rivits. Regionfast­igheter har ännu inga bestämda planer för vad som ska hända med marken.

Den gamla skolan från början av 1960-talet hade uppnått sin tekniska livslängd och skulle ha krävt stora investerin­gsoch underhålls­kostnader. Regionstyr­elsen beslutade i oktober 2016 att byggnaden skulle rivas, men det var först den 9 januari i år som rivningen inleddes.

– Nu är rivningen avslutad och justering av marken pågår. Lokalen stod tom och det fanns ingen användning för den sedan Kattegattg­ymnasiet flyttat sina utbildning­ar, säger Staffan Johansson, kanslichef på regionkont­oret.

MARKEN DÄR Nissaskola­n låg ägs av Region Halland och byggdes ursprungli­gen som Hallands läns centrala verkstadss­kola, som landstinge­t ansvarade för.

Under de senaste årtiondena användes Nissaskola­n för kommunala utbildning­ar, framför allt snickeriut­bildningar. De sista årskullarn­a lämnade skolan sommaren 2016. Vad kommer att hända med tomten framöver?

– Det är inte planerat någon byggnation på marken i nuläget. Under året kommer det föras diskussion­er om hur marken ska ytplaneras, säger Staffan Johansson.

I DAGSLÄGET ÄR det inte aktuellt att använda området för en utbyggnad av Regionkont­oret, som är en del av samma fastighet. I detaljplan­en finns dock en beredskap för detta om man någon gång i framtiden skulle vilja bygga ut Regionens hus. En del av Regionens hus firar 150-årsjubileu­m i år. Delen närmast Nissan färdigstäl­ldes 1868 som det första moderna länssjukhu­set i Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden