Hallandsposten

Röjsågar för 50 000 stulna från förråd

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Under natten till torsdagen stals verktyg från Laholms kommuns förråd, till ett uppskattat värde av cirka 50 000 kronor.

Tjuvarna tog sig in genom att klippa upp ett hål i staketet. Därefter har de klippt upp hänglåsen till de båda hangarerna där man bland annat förvarade röjsågar. Inbrottet och stölden upptäcktes vid sjutiden på torsdagsmo­rgonen då personal kom till platsen.

– EN DEL AV röjsågarna var äldre, men andra var nyare. Vi blev av med tolv stycken och jag skulle gissa att det sammanlagd­a värdet är runt 50 000, säger Lisa Bengtsson som är arbetsleda­re för Utegruppen på Jobbcenter och fortsätter:

– Det känns som om de som har varit här har vetat vad de skulle leta efter. Vi har inte blivit av med något annat och de har inte varit inne i några andra lokaler, säger hon.

Tjuvarna har använt en skottkärra för att lasta grejorna på, och sedan kört mellan hangaren och det uppklippta staketet.

– DET FANNS TYDLIGA spår i snön, och även bilspår precis nedanför hålet i staketet. Här är mest industrier och företagsho­tell intill. Det är väldigt folktomt på kvällarna, så de har förmodlige­n kunnat arbeta ostört, säger Lisa Bengtsson.

Utegruppen hade precis börjat sätta i gång säsongens röjningsar­beten, men det får nu stå still i väntan på nya röjsågar.

– Det är en bra tid att såga ner träd nu innan det börjar växa. Men det stora arbetet blir att flytta om grejor och se till att vi inte drabbas av fler inbrott. De som har varit här har sett vad som finns, så det kanske är risk för att de kommer tillbaka, säger Lisa Nilsson.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? INBROTT. Hänglåsen till två av kommunens förråd bröts upp under natten till torsdagen, och tolv röjsågar stals.
Bild: CARINA NILSSON INBROTT. Hänglåsen till två av kommunens förråd bröts upp under natten till torsdagen, och tolv röjsågar stals.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden