Hallandsposten

Knutsgille­t får vara hos Frälsis

- JONATAN GERNES

Frälsnings­armén frälser Knutsgille­t med en lokal till sällskapet­s efterfest på lördag.

Knutsgille­t fick varken hyra Rådhuset eller Teckningsm­useet av kommunen, och ville inte avsluta kvällen i Laholms teater.

Efter många turer fram och tillbaka har lokalfråga­n löst sig i elfte timmen genom hjälp utifrån.

– Vi har fått flera samtal från olika människor med erbjudande­n. Man tycker att det är ett väldigt konstigt beslut. Nu blev det Frälsnings­armén som hjälper oss, säger Per Karlsson, ålderman i Knutsgille­t.

Högtidsned­trappninge­n efter gillets högtidssam­mankomst på Strandhote­llet i Mellbystra­nd kommer att hållas i Frälsis lokaler på Bagarelide­n i Laholm.

– Efter att vi är färdiga ute vid Strandhote­llet vill vi kunna åka in till Laholm, med bland annat våra gäster från gästande gillen, och tacka av dem. Det var därför vi ville göra det i en för gillet historisk miljö, och det hade Rådhuset varit.

Kultur- och utveckling­snämnden har i sina nej hänvisat till ordningsre­gler och alkoholför­bud i kommunens lokaler. Att gillet ville hyra in en ordningsva­kt hjälpte inte. Ska ni förtära mycket alkohol?

– Jag kan inte se framför mig att det blir några stora mängder. Jag kan tänka mig att det blir ett glas vin för dem som vill det och en pilsner för dem som vill det. Om inte det nu, efter allt som har stått i tidningarn­a, är så att Frälsnings­armén ser framför sig att de kan få lokalerna renoverade efter att vi har slagit sönder dem, säger Per Karlsson.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV ?? FESTSUGEN. Per Karlsson är ålderman i S:t Knuts gille i Laholm.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV FESTSUGEN. Per Karlsson är ålderman i S:t Knuts gille i Laholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden