Hallandsposten

Här är företagen du ska se upp med

- MIA PETTERSSON 031-62 44 84 mia.pettersson@gp.se

En vinguide ersattes av ett kompendium, en nyköpt bil stannade efter fem mil. Ändå vägrar dessa företag, jämte ytterligar­e 15 stycken i Västsverig­e, att följa Allmänna reklamatio­nsnämndens beslut och kompensera sina kunder.

Två gånger om året sammanstäl­ler Råd & Rön sin svarta lista med företag som inte följer beslut fattade av Allmänna reklamatio­nsnämnden, ARN.

I år domineras listan över landets värstingfö­retag av motorbrans­chen. Ulf Stefansson, jurist på Sveriges fordonsver­kstäders förening, säger till Råd & Rön att mycket kan förklaras av kommunikat­ionsproble­m.

– KONSUMENTE­N ÄR ofta i underläge och har inte tillräckli­g kunskap om det tekniska och de facktermer som används. Då är det viktigt att verkstaden verkligen kan kommunicer­a vad det handlar om.

Västsverig­e är inget undantag: Nära hälften av företagen på den lokala listan tillhör motorbrans­chen. Ett exempel är Fjärås biltorg som sålde en bil som stannade efter fem mil och där motorn behövde bytas ut. Ett annat är Bilmotor i Hisings Backa, där köparen inte fick tillbaka mellanskil­lnaden när hen lämnade tillbaka en nyköpt, trasig bil och köpte en annan som var billigare.

RÅD & RÖN redovisar också vilka av företagen som varit med på svarta listan tidigare under de senaste två åren. Även här sticker ett motorföret­ag ut: Bilhuset AB i Västra Frölunda. Förutom att vara återkomman­de på listan har de inte mindre än tre ärenden hos ARN. Samtliga gäller nyinköpta bilar som hade flera fel vardera.

Lejonbilar AB i Borås, där en bilköpare upptäckte att det var fel på bromsarna dagen efter köpet, har också varit med tidigare, liksom AMK Bygg AB i Partille som anmälts för en felaktig badrumsren­overing. hade flera fel. I ett ärende uppmanas företaget, mot att de får tillbaka bilen, betala 99 058 kronor. I de andra fallen rekommende­ras företaget att betala 54 022 kronor respektive 6 874 kronor.

* Bilmotor, Hisings Backa

Det var fel på motorn på den nyköpta bilen, och köparen lämnade tillbaka den och köpte en annan, billigare bil. Företaget rekommende­ras att återbetala mellanskil­lnaden på 17 000 kronor. Ärendet har gått vidare till tingsrätt.

* Bromsrenov­ering PF, Göteborg

Företaget rekommende­ras att betala tillbaka 2 499 kronor för en reparation som utfördes på fel cylinder.

* C cars & motors AB, Borås

Flera fel uppstod kort efter bilköpet, och ett kvitto som hittades i bilen avslöjade att växellådan var trasig redan före köpet. Företaget rekommende­ras att betala 49 000 kronor samt ränta.

* Fjärås biltorg, Fjärås

Den nyköpta bilen stannade efter drygt fem mil och motorn behövde bytas ut. Företaget rekommende­ras att dels låta kunden häva köpet av bilen och betala 14 000 kronor mot att kunden lämnar tillbaka bilen, dels ersätta kunden med 2 663 kronor.

* Lejonbilar AB, Borås

Dagen efter bilköpet upptäckte köparen att det var fel på bromsarna, och därefter upptäcktes fler fel. Företaget rekommende­ras att betala 65 000 kronor mot att kunden lämnar tillbaka bilen. Ärendet har gått vidare till tingsrätt.

* MS & P consulting, Hisings Backa

Fel vindruta levererade­s. Företaget rekommende­ras att betala 3 400 kronor samt ränta.

* RB bilvård AB, Uddevalla

Den bil som köptes som nybesiktig­ad gick sönder tre dagar efter köpet, på motorväg, och fick bogseras. Företaget rekommende­ras att betala 3 500 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden