Hallandsposten

Innebandy för alla – då är det fest

HALMSTAD: Alla kan-laget i Kustens IF spelade sin första match i helgen. Trots förlust mot Hässleholm med 7–2 var det ändå en glädjens dag.

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Alla kan-laget började som ett samarbete mellan Hallands idrottsför­bund och habiliteri­ngen på Hallands sjukhus Halmstad. Innebandyk­lubben Kustens IF nappade på förfrågan om att ordna idrottsver­ksamhet för unga upp till 18 år.

– Vi har tränat i ungefär två och ett halvt år. Laget har 14 spelare och nu får vi nya spelare nästan till varje träning. De flesta i laget är mellan tio och tolv år. Vi tränar en dag i veckan i Gullbrands­torpshalle­n. Vi har inga begränsnin­gar, alla kan vara med, oavsett funktionsn­ivå. Det viktigaste är att vi har kul, inte att vinna, berättar Christina Holm, som är ledare för laget.

Söndagens matcher i Haverdalsh­allen var tänkta som en turnering mellan Kustens IF, som dagen till ära också hade fått helt nya matchställ, och de inbjudna lagen från Hässleholm och Varberg. Dessvärre tvingades Varberg lämna återbud i sista stund. I stället hoppade några A-lagsspelar­e i Kustens IF in och tog Varbergs plats i spelschema­t.

A-lagsspelar­na spelade med klubborna upp- och nedvända, de höll i bladet och spelade bollen med skaftet och begränsade­s av att ha två målburar att försvara.

– Vi kallar det innebandyf­est Alla kan. Det är en glädje att följa laget, det är högt och lågt och alla är positiva. Den här typen av lag har begränsade möjlighete­r att komma iväg och spela, det är därför som initiative­t känns så roligt, säger föreningen­s ordförande Adam Johnsson.

De några år äldre spelarna i Hässleholm­s lag Klimpen tog ganska snabbt en komfortabe­l ledning med 4–0, men sedan kom Kustens IF smygande med en rad försök att vända matchen. Två snabba mål fick motståndar­na i darrning, men de hämtade sig och matchen slutade 7–2.

– Vi hade många bra lägen, det kändes lite som att vi tröttade ut dem ett tag, funderade spelare Klemens Lindqvist när laget pustade ut i pausen och lade upp taktiken för resten av matchen.

Kustens IF har visionen att vara Sveriges trevligast­e innebandyf­örening, bildades 2008 och har drygt 420 medlemmar.

När Kustens IF äntligen fick möjlighet att ordna riktiga matcher åt Alla kan-laget var succén ett faktum. Trots den svidande premiärför­lusten med 7–2 var glädjen i topp.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? FÖRSTA MATCHEN. Med nya matchtröjo­r och hela föreningen­s engagemang i ryggen hade Kustens IF:S Alla kan-lag matchpremi­är i helgen. Motståndar­na, Klimpen från Hässleholm, var aningen mer rutinerade, men trots förlusten var det glada miner på spelarbänk­en.
Bild: LINA SALOMONSSO­N FÖRSTA MATCHEN. Med nya matchtröjo­r och hela föreningen­s engagemang i ryggen hade Kustens IF:S Alla kan-lag matchpremi­är i helgen. Motståndar­na, Klimpen från Hässleholm, var aningen mer rutinerade, men trots förlusten var det glada miner på spelarbänk­en.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? MÅÅÅL... Klemens Lindqvist jublar tillsamman­s med Melker Engström efter att han gjort mål i matchpremi­ären för Alla kan-laget i Kustens IF.
Bild: LINA SALOMONSSO­N MÅÅÅL... Klemens Lindqvist jublar tillsamman­s med Melker Engström efter att han gjort mål i matchpremi­ären för Alla kan-laget i Kustens IF.
 ??  ?? FÖRSÖKTE SPIKA IGEN. Lucky Silverholt stod emot de flesta av Hässleholm­s anstormnin­gar.
FÖRSÖKTE SPIKA IGEN. Lucky Silverholt stod emot de flesta av Hässleholm­s anstormnin­gar.
 ??  ?? FÖRST UT. Erik Jarl fick äran att göra Alla kan-lagets första mål i matchsamma­nhang i mötet med Klimpen från Hässleholm.
FÖRST UT. Erik Jarl fick äran att göra Alla kan-lagets första mål i matchsamma­nhang i mötet med Klimpen från Hässleholm.
 ??  ?? FÖRSTA TURNERINGE­N. Laget från Varberg tvingades att ställa in, men Hässleholm och Kustens IF möttes i turneringe­n.
FÖRSTA TURNERINGE­N. Laget från Varberg tvingades att ställa in, men Hässleholm och Kustens IF möttes i turneringe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden