FOTBOLL: SÄKER SEGER MOT DIVISION 1-LAGET HUSQVARNA

HALMSTADS BK HUSQVARNA FF

(3–0)

4 0

– Jätterolig­t! Men jag har tränat rätt mycket avslut, säger ”Koske”.

23-åringen kom till HBK från tyska FC 08 Homburg i början av förra året och hade svårt att ta en ordinarie plats i Allsvenska­n. Men nu har det lossnat. På sju matcher under 2018 har Kinoshita visat vilken målfarlig herre han är och kunde faktiskt ha gjort något till mot Husqvarna.

Redan i tredje minuten sköt han nämligen i stolpen, men revanschen kom nästan omgående då han från nära håll skickade in 1–0 bakom Fredrik Claesson.

– Jag fick en bra passning från Jonte (Jonathan Svedberg) och försökte bara träffa målet, säger Kinoshita om 1–0-målet.

GABRIEL GUDMUNDSSO­N HADE även han en bra chans att göra mål i början när ett aggressivt HBK tog ett kompakt tag om matchen, men fick utdelning i elfte minuten i stället när han rann igenom motståndar­försvaret.

Därefter dröjde det till 36:e minuten innan 3–0-målet kom. Kinoshita väntade och väntade på ett bättre läge, hittade så småningom luckan och sköt välplacera­t in 3–0 från straffområ­deslinjen.

– Den här målformen har kommit plötsligt, men det är givetvis en positiv grej. Fast det handlar ju inte bara om mig – jag är beroende av mina medspelare och de gjorde det bra i dag.

Hbk-tränaren Igor Krulj var nöjd med japanen efteråt.

– Vi har jobbat mycket individuel­lt med anfallarna och då framförall­t med ”Koske” som inte förstår språket lika bra som de andra, men i dag gjorde han det bra.

Japanen Kosuke Kinoshita öser in mål. I lördags kom både hans femte och sjätte fullträff i vinter när Halmstads BK körde över division 1-laget Husqvarna FF på ett kylslaget Halmstad arenas konstgräs.

??  ?? MÅLSKYTT IGEN. Kosuke Kinoshita har haft en bra försäsonge och gjorde två nya mål när HBK kvaddade Husqvarna med 4–0 på Halmstad arenas konstgräs.