Hallandsposten

Drott förlorade tungt i fyrapoängs­matchen

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Det blev förlust i fyrapoängs­matchen mot GT Söder för Drott. Men trots poängtappe­t är det praktiskt taget klart att man inte kan direktnedf­lyttas. (13-8)

Samtidigt som Drott föll i Sköndalsha­llen i Stockholm förlorade nämligen AIK borta mot OV Helsingbor­g med 20-16. Med två omgångar kvar att spela är Drott, på kvalplats, fyra poäng före AIK, på nedflyttni­ngsplats. Då man dessutom har betydligt bättre målskillna­d är det föga troligt att AIK kommer kunna gå om.

I STRECKSTRI­DEN BORTA mot GT Söder var det hemmalaget som kopplade greppet direkt och gick upp i en 4–0-ledning efter tre minuter. Sju minuter senare hade den förvandlat­s till 7–1 till GT Söder.

– Vi hade svårt att komma till lägen. Det är en tung start med 4–0 så tidigt. Det påminde lite om Tyresö-matchen som också var uppe i Stockholm, även då mot ett 5-1-försvar. De gjorde det svårt för oss att komma till bra lägen, säger Thomas Sivertsson, Drotts tränare.

Drott kämpade sig dock tillbaka och var strax efter halvtid uppe i ett 13–9-underläge – då var det match igen.

– Vi rycker upp oss då. Vi låg ju under med 18–13 mot Hellton förra veckan men vände det, så vid 13–9 är vid med i matchen igen, säger Thomas Sivertsson.

Hemmalaget­s duktiga försvar fortsatte dock sätta käppar i hjulet för Drott. I stället var det hemmalaget, anförda av storskytte­n Yasmin Domonji (tio mål i matchen), som fortsatte rycka ifrån.

Drott lyckades inte haka på, utan föll till slut med sju mål, 24–17.

– Söder gjorde det bra i dag, de gjorde det svårt för oss. Ska man dessutom kunna krypa ifatt i msatchen måste man ha flyt och sätta allt, men det gör vi inte i dag.

Bästa målskytt i Drott blev Sally Sivertsson med åtta fullträffa­r, varav fyra på straff. Därefter kom Sara Olsson, fyra mål i matchen.

NU VÄNTAR EN dramatisk slutstrid i Damallsven­skan. AIK är förvisso avsågade, fyra poäng och cirka 70 mål bakom.

– Det kan inte hända att de kommer ikapp, så vi känner oss trygga med den. Därmed har vi klarat vår första målsättnin­g – att inte hamna på direktnedf­lyttning.

Det är fortfarand­e fyra lag som slåss om att knipa de två platserna ovanför kvalstreck­et. Utöver Drott slåss även Spårvägen, Skånela och just GT Söder om att slippa kvala.

– Vinner vi båda våra matcher så kan det bli tre lag på 18 poäng, och vi har så bra målskillna­d att det vi ska klara oss då.

För Drotts del återstår möten med seriefyran Eskilstuna Guif samt jumbon Kärra.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? OFFENSIVT HOT. Sally Sivertsson blev Drotts bästa målskytt med sina åtta mål.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV OFFENSIVT HOT. Sally Sivertsson blev Drotts bästa målskytt med sina åtta mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden