Hallandsposten

H/H valde Tierp i Sm-kvartsfina­l

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

”Det är bra att vi spelar borta på en lördag. Då hinner killarna återhämta sig eftersom de inte behöver åka hem och jobba dagen efter.”

Hylte/halmstad fick som tvåa i Elitserien­s sluttabell välja motståndar­e I Sm-kvartsfina­l efter Linköping och möter Tierp i bäst av fem matcher.

– Tierp är ett roligt lag att möta, men det gäller att vara på tårna och inte ställa ut skorna, säger Per-erik Dalqvist, tränare i Hylte/halmstad.

Men spelar H/H som i söndagens sista seriematch mot Sollentuna lär upplänning­arna få det jobbigt.

Dalqvist mannar var riktigt på hugget i Örnahallen och sugna på revansch för den mindre goda insatsen i derbyt senast mot Falkenberg (0–3).

Hemmalaget spelade bländande volleyboll – mot ett stockholms­gäng som jagade tredjeplat­s i tabellen – och var steget före nästan hela matchen.

EFTER KLARA 25–16 i första set rusade H/H i från till 16–10 i andra när spelet plötsligt knöt sig. Dalqvist tog en time-out, men det hjälpte inte och plötsligt var Sollentuna i fatt, 16–16.

– Det var enda gången vi inte riktigt styrde matchen, kommentera­r H/h-tränaren.

Men så fick Carlos Santos på en riktig rökare i anfall och det fick fart på hemmalaget, som sedan aldrig var riktigt hotat utan vann i tre raka set.

– I dag var det en lätt dag på jobbet för mig. Vi spelade jäkligt bra och då kan jag coacha mer taktiskt än när vi spelar dåligt, anser Dalqvist.

H/H har haft en vikande trend på sistone, men när nu Sm-slutspelet bara är en vecka bort var det många som visade framfötter­na.

Satochi Umeno var bra som passare, Carlos Santos duktig som center och Viktor Lindberg briljerade både med serve och smashar. Landslagsm­annen blev bäste poängplock­are tillsamman­s med amerikanen Nick Goodell på 14 poäng.

– Det finns två orsaker till att vi inte varit så bra den senaste tiden. Formen har varit halvknacki­g och sedan har det varit klart ett tag att vi blir tvåa i serien och då har det varit svårt att kräma ur de sista procenten ur spelarna.

GENREPET INFÖR SLUTSPELET visade dock att Hylte/halmstad är på rätt väg igen.

Den första Sm-kvartsfina­len spelas i Tierp på lördag och därefter väntar två hemmamatch­er för H/H onsdag den 21|3 och söndag den 25/3.

– Det är bra att vi spelar borta på en lördag. Då hinner killarna återhämta sig eftersom de inte behöver åka hem och jobba dagen efter.

PER-ERIK DALQVIST

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden