Hallandsposten

Både vinst och förlust för HBTK i Värmland

- BENJAMIN TROFF

Först en plattmatch mot serietvåan Storfors. Därefter en ack så viktig seger mot femman Arvika. Allt som allt hade HBTK en godkänd helg i Värmland.

STORFORS–HBTK ARVIKA–HBTK 6-0 4-6

HBTK fick klara sig utan stjärnan Tilda Johansson, som i stället represente­rar Sverige på U21-EM. Dessutom har Erika Front störts av krasslighe­t och feber under hela helgen.

Man fick också en minst sagt tungt inledning på helgen. Lördagens match mot serietvåan Storfors slutade med ett enda buller och brak. Erika Front lyckades vinna ett set mot Katerina Toliou. Utöver det var det idel 3–0-segrar till Storfors fram till slutresult­atet 6–0.

– Det var inte så mycket att hänga i granen. Ingen av våra spelare kom upp i någon nivå överhuvudt­aget. Vi räckte inte till helt enkelt, säger Fredrik ”Figge” Håkansson, tränare i HBTK.

Desto bättre blev det sedan till söndagens fyrapoängs­match mot Arvika. Hemmalaget ligger femma och skuggar därmed HBTK som ligger fyra i tabellen.

Man inledde starkt då Jennie Edvinsson slog Emma Sjögren med klara 3–0 (11–3, 11–4, 11–4). Efter fyra spelade matcher stod det dock 2–2, men HBTK var helt enkelt starkare i dag och fällde avgörandet då Erika Front slog Jennifer Jonsson och Nicoline Koefoed besegrade Emma Sjögren.

– Det var betydligt bättre spel i söndagens match. Det var en viktig match för oss att vinna. Dessutom tog vi några bra skalper, bland annat slog ju Erika Jennifer Jonsson för första gången. Vi är mer än nöjda med den här helgen, säger ”Figge”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden