Hallandsposten

Halmstads kommuns sparande förbryllar

-

EKONOMI. Läser den 13 februari i HP om det inte så vanliga (ovanliga) förhålland­et om att periodiser­a statens utbetalda bidrag på 43 miljoner och redovisa det under ett antal år i stället för det året det betalas ut.

Så läser jag i dag den 21 februari om oenigheten om kommunens vinst på 227 miljoner vilket blir 270 miljoner om man lägger till de 43 miljoner som skulle ha redovisats i år.

NÄR S-LEDAMOTEN Rosemarie Edlund vill att en del av överskotte­n från diverse nämnder, exempelvis kulturnämn­den, inte skall betalas tillbaka samt att de nämnder som går med förlust skall slippa dra med sig underskott­en in i nya året, vilket innebär att man måste spara för att få ett nollresult­at, exempelvis socialförv­altningen måste ta med sig ett underskott på 4 miljoner plus att räddningst­jänsten måste ta med sig förlusten på 1,8 miljoner.

Hur kommer dessa förvaltnin­gar att kunna spara detta och få ett nollresult­at? Genom att avskeda personal och spara på diverse områden?

Socialdemo­kraterna vill dessutom att man satsar på personalen och försöker få ner sjuktalen bland dessa. Sedan läser man insändarna i dag den 21 februari om att kommunen har HFAB som kassako, (vilket jag påtalat tidigare). Att man bedriver HFAB som affärsdriv­ande företag är uppenbart numera på uppdrag av kommunens regering det vill säga femklövern.

SKÄMS PÅ ER, Sveriges tredje rikaste kommun beter sig som en diktatur, inget av Rose-marie Edlunds förslag föll i god jord.

Linnea Sundqvist

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden