Hallandsposten

Jag tror på en öppen och transparen­t kommun

-

Svar till Lennart Ohlsson (C), 26/2.

EKONOMI. Förra året betalade kommuninvå­narna i Hylte in 225 miljoner kronor i kommunalsk­att. Utöver det fick kommunen in 150 miljoner i statsbidra­g, också skattepeng­ar. Som kommunstyr­elsens ordförande är det mitt jobb att se till att dessa används klokt och sparsamt.

DE TVÅ SENASTE åren har jag presentera­t Hylte kommuns bokslut direktsänt via kommunens sociala kanaler. Det är ett bra sätt att nå ut med informatio­n till dem de faktiskt berör, kommunens skattebeta­lare. Både före, under och efter sändningen är det öppet för alla att ställa frågor. Årets sändning har hittills setts av 1 304 personer. Jag tror på en öppen och transparen­t kommun, detta är ett sätt att bidra till detta. Välfärdsmi­ljarderna är S regeringen­s stora och viktiga satsning på landets kommuner. För oss i Hylte har de inneburit bland annat 180 nya platser i förskolan, fri kollektivt­rafik för barn och ungdomar, en ny fritidsgår­d i Hyltebruk. Snart startar vår nya satsning på mobila fritidsgår­dar i våra övriga fem tätorter. Karensavdr­aget är vid sjukdom halverat för våra drygt tusen anställda. Vidare har dagcentral­erna öppnat upp på helgerna för våra pensionäre­r och gruppen över 70 år tränar fritt i Örnahallen.

SLUTLIGEN TYCKER JAG det är sorgligt att Ohlsson försöker blanda bort korten när det gäller pengar för migration. Han borde vara väl medveten om att detta är ersättning­ar från Migrations­verket för redan utförda tjänster och som söks i efterhand. Det är således inget som påverkar kommunens ekonomi. Centerpart­iet är denna period placerat på politikens åskådarläk­tare i Hylte. Jag förstår den frustratio­n och bitterhet som finns hos en som är van att få styra och ställa. Men det klart, när de egna politiska argumenten inte håller så går man till personangr­epp. För något år sedan blev jag jämförd med DDR:S forne diktator Eric Honecker och Lennart Ohlsson (C) jämför mig nu med Donald Trump.

Tänk om opposition­en kunde lära sig att jag heter Ronny, är varken kommunist eller populist, bara en helt vanlig socialdemo­krat.

Ronny Löfquist (S) kommunstyr­elsens ordförande i Hylte kommun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden