Hallandsposten

Drott nära att åka ur - för tredje året i följd

-

Drott är riktigt illa ute och på god väg att åka ur en serie för tredje året i följd. – I teorin är vi redan utslagna, suckar tränaren Claes Andersson tungt efter femte raka förlusten.

För några veckor sedan såg det riktigt bra ut för Halmstadla­get som verkade vara på väg att säkra nytt kontrakt i division 1 södra.

Men sedan har det mesta gått snett.

I lördags var Drott piskat att vinna för att ha en vettig chans att i alla fall ta sig till kval, men trots ledning med 18–13 tio minuter in i andra halvlek orkade inte laget hela vägen utan föll med 21–25.

– Vi spelade jättebra och hade till och med ett friläge till 19–13 som vi brände, men sedan tappade vi allt på grund av trötthet de tio sista minuterna. Det är bara att konstatera att vi har en tunn trupp och då blir det för jobbigt, konstatera­r Claes Andersson.

ett stort problem under hela säsongen och mot Ankaret kom Drott till start med bara tre niometerss­pelare.

– Vi har sett mönstret under hela säsongen. Jag vet inte hur många matcher som vi har varit i ledningen efter 50 minuter, men sedan blivit för trötta och förlorat. Det har blivit ett stort mentalt tryck på pojkarna, ingen har velat ta avsluten utan lämnat över ansvaret till någon kamrat.

Drott med 13 poäng och minus 46 mål har fyra poäng upp till ett annat gammalt storlag, Kroppskult­ur, på kvalplats med två matcher kvar att spela. Uddevallag­änget har dock 32 mål bättre än Anderssons mannar.

Dessutom har Drott topplaget Kärra kvar att möta hemma i Halmstad arena kommande helg.

– Vi ska naturligtv­is kämpa ända in på målsnöret, men det är många mål att ta in och i teorin är vi utslagna, tror Andersson.

Anton Andersson, Markus Källström och Gustav Jönne fem mål vardera, men det räckte inte.

– När vi låg sist slog vi plötsligt ur underläge och det passade oss bra. När vi sedan hamnade i överläge kom fem raka torsk i följd och den negativa spiralen har vi inte lyckats bryta.

Så nu kan bara ett mirakel rädda Drott från att åka ur igen. 2016 fick klubben lämna Handbollsl­igan efter 50 år i högsta serien, i fjol Allsvenska­n och nu lär det bli respass även ur division 1 södra.

Drott i division 2 – vem hade trott det för några år sedan?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden